V tednu od 5. 3.  do 11. 3. 2017 bo na naši šoli veselo. V okviru Erasmus + Projekta B.L.O.S.S.O.M.! nas bo obiskalo  22 otrok in 7 učiteljev iz Grčije, Italije in Latvije.

Otroci so nastanjeni pri družinah, ki so se prijazno odzvale našemu vabilu in v svoj družinski krog sprejele otroka ali dva iz tujine. Vsi skupaj se bomo trudili, da se bodo pri nas dobro počutili.

Teden bo obarvan matematično, saj smo zanje in za vse nas pripravili mnogo matematičnih izzivov. Namen našega srečanja je krepiti matematično logično področje in dokazati vsem, da je matematika lahko tudi zabavna.

Vabljeni, da se nam pridružite na delavnicah in na petkovi zaključni prireditvi, na kateri se bomo od naših gostov poslovili.

NEDELJA, 5. 3., PRIHOD GOSTOV IZ TUJINE

PONEDELJEK, 6. 3., SPREJEM GOSTOV NA ŠOLI

Skupaj smo se zbrali v šolski avli, kjer smo se pozdravili in predstavili. Učenci gostitelji so svoje goste in njihove učitelje popeljali po šolskih prostorih. Pokukali so v učilnice posameznih oddelkov, občudovali velikost športne dvorane in opremljenost šole. Naši gostje so bili navdušeni nad videzom šole, prijaznostjo učiteljev in vljudnostjo otrok.

Sledila je otvoritvena slovesnost, kjer so se gostje predstavili vsem učencem, mednarodni pevski zbor pa jim je pod vodstvom učitelja Emila za dobrodošlico zapel pesem v njihovem jeziku.

Zatem smo se posvetili matematičnim zankam in ugankam, ki si jih lahko ogledate na povezavi.

TOREK, 7. 3., MATEMATIČNE DELAVNICE

SREDA, 8. 3., IZLET V LJUBLJANO

Danes smo naše goste odpeljali na izlet v Ljubljano. Najprej smo se ustavili v hiši eksperimentov, kjer smo lahko sami preizkušali najrazličnejše zanimive poskuse. Ogledali smo si Prešernov spomenik in Tromostovje ter se mimo Robbovega vodnjaka oz. Vodnjaka treh kranjskih rek sprehodili do vzpenjače.

Med vzpenjanjem nam je dih jemal prelep razgled na naše gore.

Na gradu so nas že čakali vodiči, ki so nas pospremili na ogled zgodovine gradu, v katerem so sodelovali zelo zanimivi igralci, ki so nam predstavili pomembna obdobja v zgodovini Ljubljane in njenega gradu.

Skupaj smo se povzpeli na grajski stolp, kjer smo si ogledali pred nami razprostrto Ljubljano. Pogled nam je segal vse do zasneženih gora.

Po kosilu v restavraciji s hitro prehrano smo se z avtobusom odpravili nazaj v Grosuplje, kjer smo na delavnicah izdelovali nogometno žogo in matematične cvetove.

ČETRTEK, 9. 3., OGLED GROSUPLJA

Šolski pouk smo začeli z delavnicami. S pomočjo gospoda in gospe Cimperman smo naredili gregorčke in pri učiteljici Katji barvali matematično pobarvanko.

Po malici smo se odpravili na ogled mesta Grosuplje.

Najprej smo se ustavili v Mestni knjižnici Grosuplje, kjer so nam predstavili knjigo z naslovom Kozlovska sodba v Višnji gori. Ogledali smo si knjižnico, galerijo in se posladkali s čokoladami.

Sledilo je srečanje z gospodom Petrom Verličem, županom naše občine. Sprejel nas je v Družbenem domu in nam povedal nekaj zanimivih stvari v zvezi z našim mestom.

Po sprehodu smo imeli kosilo ter odšli domov. Vendar s tem naš delovni dan ni bil končan. O popoldanskih delavnicah si lahko več preberete na povezavi.

PETEK, 10. 3., ZAKLJUČNA PRIREDITEV

SOBOTA, 11. 3., SLOVO NAŠIH GOSTOV

V soboto zjutraj so se naši gostitelji poslovili od svojih gostov, ki so se odpravili na dolgo pot proti domu. Tekom tedna so se med njimi spletla tesna prijateljstva, zato objemov in solz ni primanjkovalo. Želimo jim, da ohranijo stike in se še kdaj srečajo.

Naši gostje so utrujeni, a polni prijetnih vtisov srečno prispeli domov. Sporočajo nam, da nas še dolgo ne bodo pozabili.

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)