Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je bil letos že 10. po vrsti. Njegova izvedba je bila zaradi epidemije covid – 19 letos drugačna.

Na naši šoli smo se odločili, da bo kljub vsemu naša pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju učencev k obeležitvi Dneva slovenske hrane na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Namen TSZ je sporočilo, da je pomembno začeti dan z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Zajtrkovanje pozitivno vpliva tudi na učenje, saj se izboljša reševanje kompleksnih nalog, logično sklepanje, reševanje problemov, pozornost ter spomin. Ob tem ne smemo pozabiti na pomen uživanja lokalno pridelane hrane. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, barvila ipd., taka živila pa so tudi prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu.

Naši učenci so se povabilu učiteljev lepo odzvali ter nam poslali tudi nekaj fotografij. Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujemo.

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)