Medtem ko so drugi učenci počivali in uživali v jesenskih počitnicah, so se učenci, katerih materni jezik ni slovenščina, pridno učili slovenščino.

Vsak dan so prihajali v šolo in se s pomočjo učiteljice Lijane zagnano in z veseljem učili slovenskih besed in izražanja. Slovenščina sploh ni enostavna, so povedali Ariela, Vukan, Ilhana, Verda,  Dženana, Ervin, Agnesa, Lukas, Ajdin, Saida, Zufer in Dženita.  Po mnenju Zuferja so najtežji skloni.

Vsem naštetim učencem je skupno to, da so pričeli obiskovati šolo, ko niso znali nič slovenščine.  Težko si predstavljamo, kako  se počutijo, ko poslušajo  zgodovino, biologijo, matematiko, … v njim nerazumljivem jeziku. Vsak dan morajo zbrati veliko poguma in volje.

Kljub mnogim jezikovnim preprekam pa se učenci v šoli počutijo prijetno. Saida pravi, da je v šoli  »v redu«.  Dženita se strinja in dodaja, da ji je najljubši predmet matematika.

Učencem želimo, da bi se jim trud, ki so ga vložili v učenje slovenščine, čim prej obrestoval in da bodo kmalu brez težav govorili slovensko ter dosegali odlične rezultate.

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)