Izobraževanje je zelo pomemben del učitelja 21.stoletja in Erasmus je program EU, ki to omogoča že vrsto let. Na naši šoli nas je kar lepa skupina učiteljev, ki se zavedamo, da je naš strokovni razvoj velikega pomena za kvaliteten pouk.

Naš projekt je bil načrtovan že leta 2019, potem pa nas je Covid epidemija malo zaustavila. Julija 2022 smo se končno lahko odpravile na načrtovana mednarodna izobraževanja, tokrat smo vse odšle kar v Barcelono, kjer je v centru mesta sedež Europass Akademije, ki ponuja širok nabor strukturiranih večdnevnih tečajev. Šest učiteljic je po šest dni pridobivalo nova znanja z različnih področij: razvijanje novih strategij poučevanja (sodelovanje, učinkovita motivacija, strategije ocenjevanja), uporaba IKT orodij v razredu (različne aplikacije, spletne strani, socialna omrežja), multimedija, ustvarjanje inkluzivnega okolja za še bolj učinkovito delo z učenci s posebnimi potrebami.

Vsa novo pridobljena znanja smo že delile med seboj in pripravile smo tudi predstavitve za kolege učitelje. Predstavile smo jim tudi edinstveno izkušnjo  enotedenskega bivanja v velemestu ter prednosti, ki ti jih prinese tedensko druženje s kolegi iz številnih drugih evropskih držav. Izmenjava izkušenj, mnenj ter življenjskih situacij je nekaj kar učitelju prinese dodatno dimenzijo za strokovno delo v razredu. V prihajajočem šolskem letu bomo nova znanja preizkušale in uporabljale v razredu s svojimi učenci.

Erasmus+ program omogoča prvovrstno izkušnjo, da učitelj stopi iz cone udobja in poišče nove poti za svoje delo tudi izven meja naše lepe dežele.  

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)