Skupina nadarjenih učencev in mentorji smo si vzeli delovni oddih in se podali v zanimivi svet Start-up podjetij.

V petek, 11. 5., in soboto, 12. 5., se je v Fiesi kar iskrilo od ustvarjalnosti in odličnih idej. Za dosego cilja smo morali združiti vsa naša močna področja:

Oblikovalke so kreirale unikatni modni nakit. Njihove skice so računalničarji izrisali v programu Sketchup in ga natisnili s 3D tiskalnikom.

Za promocijo so poskrbeli računalničarji, ki so naredili odlično spletno stran (prepričajte se na naslovu https://klemnmhle.wixsite.com/odbitnakit!), fotografinja, scenaristi in režiserji, ki so posneli predstavitvena filma. Letos smo zares ponosni na to, da je glasbena podlaga avtorsko delo naših izvrstnih glasbenic.

Podjetje lahko kljub odlični zamisli kaj kmalu propade, če ne preračunamo vseh financ. Za to so poskrbeli matematiki. Upoštevali so vse parametre, fiksne in variabilne stroške, amortizacijo aparatov, izvedli tržno analizo in na podlagi tega postavili realno prodajno ceno izdelka.

Potem pa smo šli ponosno pokazat naš izdelek. Mimoidoče so privabile naše glasbenice, ki so na Tartinijevem trgu priredile čudovit koncert, dodatno pa ga je popestril še plesalec. Zbralo se je veliko ljudi, ki smo jih prijazno nagovorili in povabili k ogledu našega nakita. Seveda se nismo branili ponujenih prostovoljnih prispevkov.

Ugotovili smo, da prodaja ni tako enostavna, kot smo sprva mislili. Žal nismo zaslužili milijonov, pač pa dovolj evrov, da si je vsak član naše ekipe lahko privoščil dve kepici slastnega sladoleda.

Podjetje OdBit nakit je bilo tako ustanovljeno in je nepretrgoma poslovalo 2 dni. Proizvedlo je nakit, ki je odbit, računalniško razvit, ulit za vsakogar in vse, ki imajo radi barvite zanimive oblike, inovativne ideje, predvsem pa: ki cenijo naš ustvarjalni duh.

 

 

Ekipa nadarjenih 2018

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)