Za nami je pet dni izmenjave v Nemčiji, kjer smo se družili učenci in učitelji šestih držav. Več o prvih dveh dneh si lahko preberete tukaj: https://www.os-brinje.si/lets-get-g-r-e-e-n-izmenjava-nemcija/.
V sredo smo se z avtobusom odpravili v kraj Oberhausen, kjer smo si ogledali razstavo z naslovom Das zerbrechliche Paradies oz. Krhki raj. Tam so nas navdušile fotografije živali in narave, 3D sprehod po Amazonskem pragozdu, najbolj pa projekcija našega planeta. Popoldne smo svoj prosti čas lahko preživeli v enem izmed največjih nakupovalnih središč v Nemčiji.

Četrtek smo začeli z izdelavo ptičje hišice iz lesa, kjer so se učenke preizkusile na področju tehnike. Njihov krasen izdelek si lahko ogledate na fotografijah. Po delavnici smo imeli krajše predavanje o pticah in skrbi zanje, izdelali pa smo svojo učno zloženko, v kateri smo predstavili vrste ptic, skrb zanje, vrste gnezd itd. Dan smo zaključili z glasbenim večerom, pico, plesom in druženjem. Tam smo prejeli tudi potrdila o udeležbi na izmenjavi.

In kar naenkrat je prišel petek, zadnji dan naše izmenjave. Za konec smo skozi praktično delavnico spoznavali različne vrste energije. Sledilo je kosilo, izmenjava daril in slovo. V upanju, da se kmalu spet srečamo smo si pomahali in odšli vsak proti svojemu domu. Pred odhodom domov smo se odpravile še na kratek ogled mesta Düsseldorf, ki nas je navdušilo.

V šolo smo se vrnile polne prijetnih vtisov, novih izkušenj in poznanstev ter znanja in zavedanja o tem, kako pomembna je skrb za naš planet ter ohranjanje narave. Upamo, da bomo novo pridobljeno znanje uspele prenesti tudi našim sošolcem in sodelavcem.

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)