NEDELJA, 15. 5.

Prišel je čas slovesa. V tednu intenzivnega druženja in sodelovanja smo udeleženci izmenjave sklenili tesna prijateljstva. Ko smo si podali roke v slovo, se je orosilo marsikatero oko. S tem se naša zgodba ni zaključila. Ostale bodo vezi in širša obzorja. Naši učenci bodo svoje izkušnje in nova spoznanja širili med svojimi vrstniki, učitelji pa bomo poskrbeli, da bomo ideje dobre prakse in mednarodnega  sodelovanja vključevali v pouk in jih širili med sodelavci na šoli in izven nje.

 

SOBOTA, 14. 5.

Kljub slabi napovedi smo zopet imeli srečo z vremenom. Dan smo preživeli na šoli Rodari, kjer smo si najprej ogledali prikaze iger vseh sodelujočih držav. Po malici so nas razdelili v skupine, ki so bile sestavljene iz članov različnih narodnosti. Vsaka skupina je praktično preizkusila vse igre. Zelo smo se zabavali. Kosilo so pripravili starši gostitelji, ki so prav tako poskrbeli za hrano na zaključni zabavi, s katero smo se poslovili od naših novih prijateljev.

PETEK, 13. 5.

Pričakal nas je deževen dan. Na poti z vlakom smo se ozirali po bližnjih hribih in upali, da je naš cilj obsijan s soncem in ne zavit v meglo. Tokrat se nam želja ni uresničila. Treking smo začeli v vasici Castagno (Kostanj). Kmalu nas je pričakal dež. Pripravili smo dežnike in pogumno nadaljevali pot čez ovire. Spremljali so nas lokalni vodiči, ki so nam pokazali posamezne znamenitosti. Zaradi dežja smo skrajšali naše potepanje in se z vlakom vrnili v Pistoio, kjer so na dekleta že čakali starši gostitelji. Fanta smo zapeljali do šole, tam je njuna gostiteljica zaključevala s poučevanjem tenisa. Kljub dežju smo uspeli spoznati nekaj lepot Toskane.

ČETRTEK, 12. 5.

Zjutraj smo dan začeli z razvrstitvijo v skupine: tenis, košarka, sabljanje, atletika, odbojka in nogomet. To so bile namreč športne discipline mini olimpijskih iger, ki jih vsako leto organizirajo med šolami v Agliani. Učenci Erasmus skupine smo s svojim sodelovanjem pridobivali točke za tekmujoče ekipe. Ob zaključku je bila slavnostna podelitev pokalov. Tudi mi smo dobili simbolično plaketo, ki smo jo s ponosom sprejeli. V popoldanskem času so bile organizirane ustvarjalne delavnice na različnih šolah. Nastali so čudoviti izdelki.

SREDA, 11. 5.

Danes žal nismo imeli takšne sreče z vremenom kot včeraj, vendar nas to ni ustavilo pri sodelovanu na delavnicah plesa, tenisa in atletike v dopoldanskem času ter sabljanja in košarke po kosilu. Kot pravijo naši prijatelji iz Norveške: ne poznamo slabega vremena, samo slaba (neustrezna) oblačila. Tako smo se opremljeni z dežniki in športno oblečeni podali po Agliani, spoznavali njihove športne klube in sodelovali na predstavljenih aktivnostih.

TOREK, 10. 5.

Zjutraj nas je pozdravilo toplo sonce. Naša dekleta so dopoldanske aktivnosti začele na šoli Sestini, fanta pa na šoli Rodari. Dobili smo se v gledališču, kjer smo se udeležili uvodne slovesnosti, na kateri smo sodelujoče šole predstavile svojo državo, pesem in igro. Po začetni tremi so naši učenci odličnon opravili svojo nalogo. Sledil je kratek sprehod do bližnjega parka z jezerom, v katerem smo občudovali race, želve, velike ribe in še marsikaj. Po kosilu so gostitelji organizirali zanimive delavnice na temo vrtnarjenja, joge in ustvarjanja. Maruša in Neža sta z učiteljico Majo odšli na sosednjo šolo, kjer so izdelali zanimiv potni list in se igrali grško tradicionalno igro Keramidakia. Pozno popoldne so se učenci vrnili k družinam gostiteljicam, ki so jih prijazno sprejele. Nekateri so odšli na sladoled, drugi na raziskovanje okolice, zvečer pa so vsi prijetno utrujeni zaspali.

PONEDELJEK, 9. 5.

Naši učenci so se v spremstvu dveh učiteljic podali v Agliano – novim BLOSSOMSKIM izzivom naproti. Seveda so že vzpostavili prvi stik z nami. Sporočajo, da so srečno prispeli. Vožnja je minila brez hujših pretresov. Učenci so se nastanili pri družinah, jutri pa začnejo  – s polno paro. Sproti vas bomo obveščali, kaj počnejo.

 

 

 

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)