Na sončno delovno soboto v maju smo imeli dan dejavnosti. Ker aktivno sodelujemo v projektu M@kers, v okviru katerega spoznavamo kulturno dediščino in podjetništvo, je bila tema tehniškega dne varčevanje.

V šoli smo se najprej pogovorili o potrošništvu in varčevanju nato pa smo se razdelili v skupine in se odpravili na potep po mestu. Na poti smo srečali gospoda župana, ki nas je prišel pozdravit in si vzel čas za kratek pogovor z nami. Obiskali smo grosupeljsko tržnico, slaščičarno Royal, cvetličarno in trgovino Zlata nit. Vsi prodajalci so nas lepo sprejeli. Ogledali smo si njihovo ponudbo in cenik ter ugotavljali, zakaj so določeni izdelki dražji od drugih, od kod prihajajo in česa se največ proda. Dobili smo tudi nekaj promocijskega materiala, ki smo se ga zelo razveselili.

Ko smo se vrnili v šolo, smo predstavili ugotovitve vseh skupin. Nato smo začeli z izdelovanjem hranilnika. Nekaterim je uspel bolj, drugim manj. Naredili smo tudi varčevalni načrt. Upamo, da se nam ga bo uspelo držati.

 

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)