Zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami je za drugošolce potekal v znamenju zdravja in prve pomoči. Obiskala nas je medicinska sestra Sonja Kerin Kos, ki nam je predstavila prehrambeno piramido in na zanimiv način razložila, kako zelo pomembno je, da se zdravo prehranjujemo, predvsem pa veliko gibamo.

Seznanila nas je tudi z osnovami prve pomoči. Spoznali smo, kako oskrbimo rane, še bolj zabavno pa je bilo to, da smo se v povijanju ran lahko preizkusili tudi sami. S seboj je prinesla tudi lutko, s pomočjo katere nam je predstavila potek oživljanja. V masaži srca in umetnem dihanju smo se na modelu lutke preizkusili tudi posamezni učenci. Ugotovili smo, da nudenje prve pomoči resnično ni preprosta zadeva, temveč je za to potrebnega veliko znanja in da pri reševanju življenja šteje vsaka minuta.

Sledila je priprava zdravega obroka. Izdelali smo sadna nabodala. Vsak je sam narezal izbrano sadje. Da pa je bila naloga še bolj zanimiva, smo ustvarjali vzorce z različnimi kosi sadja.

Ker je za zdravo življenje potrebno tudi gibanje, smo se zadnjo uro odpravili v telovadnico, kjer smo športno zaključili naš poseben dan.

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)