KORONA OBVESTILA

21. 10. 2020

Število okužb v Grosuplju narašča. Zahvaljujem se staršem in učiteljem, da nas tako ažurno obveščate glede stanja pri vas doma in da mislite na zdravje nas vseh!

Prosim vas, da ravnamo vsi karseda odgovorno in preprečimo širjenje virusa med nami. Če je le možno, začasno omejimo tudi popoldanska druženja otrok.

Pomembno je, da dosledno upoštevamo preventivne ukrepe (nosimo masko, skrbimo za higieno rok in kašlja, upoštevamo varno medosebno razdaljo), v primeru slabega počutja oziroma bolezni pa ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo z osebnim zdravnikom.

Zares si želimo, da bo vzgojno-izobraževalno delo potekalo čim pogosteje v šoli, kjer je tudi najprimernejše mesto izobraževanja.

Ukrepi za zajezitev virusa in ukrepi v vzgojno-izobraževalnih ustanovah so zapisani na spletni strani: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ukrepi-za-zajezitev-sirjenja-okuzb/

Verjamem, da skupaj zmoremo!

Natalija Kotar, ravnateljica


15. 10. 2020

Včeraj zvečer je Vlada RS sprejela nove ukrepe.

V tednu od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 bo v osnovnih šolah in osnovnih šolah s prilagojenim programom pouk potekal prilagojeno in sicer:

  • učenci od 1. do vključno 5. razreda se izobražujejo v šoli;
  • učenci od vključno 6. do 9. razreda se izobražujejo na daljavo;
  • osnovne šole s prilagojenim programom se izobražujemo v šoli (1.-9. NIS in PPVI).

Potrebna obvestila bomo danes poslali na e-pošto staršev. Nadaljnja obvestila pa bodo objavljena v tem korona zavihku.

Vsak posameznik lahko v danem času veliko prispeva, bodimo agilni in fluidni. Pozitivna naravnanost in usmerjenost v skupno dobro, sprotno reševanje in prilagajanje naj bodo naše trenutne lastnosti.

Vabim vas, da vsi skupaj ravnamo čim bolj odgovorno in izboljšamo epidemiološko situacijo.

Natalija Kotar, ravnateljica

 


Priporočila za starše pri izvajanju pouka na daljavo – varnostni vidik

Na Safe.si so v sodelovanju z Arnes-om, Zvezo aktivov svetov staršev Slovenije (ZASSS) in Logout pripravili nekaj priporočil za varen pouk na daljavo za starše. Želijo, da se lahko tudi starši lažje pripravijo na varen pouk na daljavo in poskrbijo za varnost svojih otrok in družine na spletu.

https://safe.si/starsi/priporocila-za-starse-pri-izvajanju-pouka-na-daljavo-varnostni-vidik

(Skupno 953 obiskov, današnjih obiskov 3)