Štirinajsti marec je drugačen dan. Dan, ki je namenjen matematiki in vsem, ki jim izzivi niso odveč. Matematika je pač za vsakogar.

Tudi to leto je bilo to popoldne rezervirano za poseben dogodek, ki se je zgodil na OŠ Prule. Vse skupaj pa se je začelo že mnogo prej, na Brinju. Kar 50 naših učencev se je lotilo učenja decimalk tega neskončnega števila. Šolsko tekmovanje se je razpletlo na razredni in predmetni stopnji in dobili smo najboljše tri predstavnike šole. Lovro iz petega razreda ter David in Lana iz osmega razreda so bili najboljši med vsemi tekmovalci in si priborili nastop na skupnem tekmovanju šestih šol.

Da pa matematika ne diši samo po številkah in računih, so nam letos pokazale vse ekipe, ki so se pripravljale za posebno matematično tekmo z naslovom: Masterchef π-jevih mojstrovin. Šolsko komisijo so s svojimi kuharskimi veščinami navdušile šestošolke Zoja, Tanaja in Julia, ki so svoje znanje v pripravah sladic pokazale tudi na zaključnem dogodku v Ljubljani.

Na OŠ Prule pa je šlo zares. Šest šol, 18 tekmovalcev v recitiranju decimalk števila PI in prav toliko v kuharskem preizkusu, je dokazalo, da se da z veseljem in zavzetim pristopom premagati marsikatero oviro na poti do uspeha. Ponosni smo na vse učenke in učence, ki so s svojim sodelovanjem pomagali pri pripravi tega posebnega dne. In ne pozabite: Matematika je za vsakogar.

Če pa vas zanima, kaj vse se je dogajalo na prireditvi in kako zveni, kadar smo hePI, vas vabimo, da kliknete na povezavo: https://www.osprule.si/2023/03/17/dan-stevila-%cf%80/

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)