Sončno jutro sobote, 14. 9. 2019, je takoj povabilo na športno aktiven dan. In v sklopu prireditve Grosuplje v jeseni se je tudi odvijal 2. Grosupeljski tek, kjer se je zbiralo donacije  za nakup pripomočkov za učenke in učence Podružnične osnovne šole s prilagojenim programom Brinje Grosuplje. Čez dan se je zbiralo prijave, delilo štartne številke in za moč še krofe Pekarne Grosuplje, čipse in čokoladice.

Ob 15.30 se je začel štartni prostor teka na 250m že polniti. Otroci so glasno pričakali najboljšo slovensko atletinjo Marušo Mišmaš Zrimšek, ki jih je ogrela pred tekom.

Sledil je tek na 500m. Spet je bilo glasno vzdušje, ob progi navijači, v cilju pa zadovoljni obrazi. Ob spodbudnih besedah napovedovalca Žige X Gombača je bil tek že skoraj preprosto lahek.

In najpogumnejši so se podali na dobrodelni 5km tek.  Bilo jih je točno 101 tekačev in točno ob 17h so v spremstvu Maruše Mišmaš Zrimšek in pod vodstvom kolesarjev štartali…

Vsak v svojem tempu, po svojih zmožnostih… važno je bil namen in dobrodelna nota. Na koncu pa še simbolična podelitev pokalov najboljšim 6 tekačem…

Tako se je dan počasi zaključil, z utrujenimi nogami, a z dobrim občutkom, da smo naredili nekaj dobrega in velika smo odšli vsak na svoj konec.

Hvala vsem za pomoč in prispevke – skupaj nam je uspel krasen dan!

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)