V ponedeljek, 11. aprila, se je učenka 9.b Ema Lacmanovič udeležila 32. nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani.

Kaj je povedala?

11. 4. smo se na ponedeljkovo jutro zbrali pred Državnim zborom na 32. Nacionalnem otroškem parlamentu. Nastajale so skupine regij, po katerih smo kasneje tudi sedeli. Ko smo se prepričali, da smo vsi prisotni, so nas sprejeli v stavbo nato pa smo hitro vstopili v veliko dvorano, kjer je vsakega že čakalo dodeljeno mesto. Po kratkem nagovoru je sledilo delo v skupinah. Tako smo v 4 mešanih skupinah odprli debato, vsaka o svoji temi, znotraj vsake pa smo dodelili tudi predstavnika, ki je naše ideje kasneje predstavil preostalim prisotnim. Seveda smo se tudi slikali, pri čemer pa se nam je pridružil predsednik republike Borut Pahor, ki nam je kasneje posvetil nekaj besed. Nato je nekaj časa potekala skupna seja, na kateri smo se širše pogovarjali in izmenjevali mnenja o poklicni prihodnosti. Dan smo zaključili z vodenim ogledom Državnega zbora (parlamenta) in kosilom. Izkušnja je bila zelo zanimiva, saj je čas med nadobudnimi mislečimi vrstniki vedno najbolje zapravljen, sama pa najdem veliko interesa v razlikovanju mnenj in drugačnosti. 

Več si lahko preberete tudi na spletni strani: https://www.zpms.si/2022/04/11/32-nacionalni-otroski-parlament-moja-poklicna-prihodnost/

Poleg tega je bila povabljena, da za Časoris napiše članek na temo: Kako mladi vidimo revščino in socialno izključenost? Več o tem na povezavi Časorisa:

https://casoris.si/kako-mladi-vidimo-revscino-in-socialno-izkljucenost/

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)