ČETRTEK, 11. 4. 2019

Dan smo začeli z okusnim zajtrkom in se pripravili na dolg pohod do Cerkniškega jezera. Toplo smo se oblekli in pripravili na dež, pa nas je vseeno zeblo. V dolgem, mrzlem in mokrem pohodu smo se v družbi prijateljev zabavali. Najrazburljivejše pa je bilo, ko smo se zapeti ter s čelado na glavi spustili po 14 metrski jeklenici z rokami in nogami v zraku. Zvečer, smo se še zadnjič zbrali okoli ognja, pekli hrenovke, prepevali  in se nasmejali kot še nikoli.

Kljub slabemu vremenu smo se imeli super. Škoda, da smo se na tak način družili zadnjič, saj je bila to naša zadnja šola v naravi.

Jutri prihajamo domov, da vam zaupamo najslajše podrobnosti. Se vidimo! 🙂

SREDA, 10. 4. 2019

V dopoldanskem času smo se odpravili v italijanske vojne rove. Kljub dolgemu pohodu smo se zelo zabavali. V rovih je bilo strašljivo in hkrati zanimivo. Videli smo brezno po imenu Unška Koliševka. Sledila je pot nazaj in odlično kosilo. Ob dejavnosti  preživetja v naravi smo se naučili zakuriti ogenj, kar ni bilo lahko. 🙂 Orientacijski tek je bil zanimiv in zabaven, na koncu smo bili mokri zaradi dežja. Nekateri smo si med tekom malce ponagajali, saj smo prekrili eno od postaj. Po okusni večerji smo ustvarjali praktične izdelke. Ob reflektorju smo igrali košarko. Dan je bil pustolovski in naporen, vendar smo v njem uživali in se zelo zabavali.

TOREK, 9. 4. 2019

Dopoldne smo se vsi odpravili na veslanje s kanuji ter raziskovanje jame, o kateri govori legenda o tkalcu. Zelo smo se zabavali. Po malici smo šli postavit kamero in nastavit hrano živalim v gozdu. Po opravljeni dejavnosti smo se igrali v  gozdu. Po kosilu in igrah z žogo smo se pripravili za party. Vsem je bila najbolj všeč vožnja s kanuji, saj je bilo zelo adrenalinsko.

PONEDELJEK, 8. 4. 2019

Danes  smo se učenci 7. a in 7. b odpravili v šolo v naravi v Rakov Škocjan. Ko smo prispeli v dom Rak, smo prejeli uvodna navodila in se namestili po sobah. Po okusnem kosilu smo se odpravili na ogled kraških jam in se seznanili  z značilnostmi jamskega sveta. V eni od jam smo videli tudi visečega netopirja.  Po ogledu jam smo odšli proti domu, kjer smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za klepet, branje in igranje nogometa ter košarke. Po večerji smo odšli na krajši pohod, kjer smo morali dobro uporabiti vsa čutila, saj je bilo že temno. Ko smo se vrnili v dom, smo se stuširali in pripravili na spanje.  Sedaj že sladko spimo…

 

(Skupno 1.222 obiskov, današnjih obiskov 1)