PETEK

Prebudili smo se v sončno jutro in namesto jutranje telovadbe začeli s pakiranjem. Sledil je odličen zajtrk, nato pa smo se peš odpravili na Ptuj, kjer smo imeli trening boksa s trenerji Dejana Zavca in si privoščili sladoled, ki smo si ga pošteno zaslužili. Teden, ki smo ga preživeli v CŠOD Štrk nam bo ostal še dolgo v lepem spominu.

ČETRTEK

Dan se je pričel z jutranjo telovadbo. Prinesel nam je veliko novega znanja in veselja. Po sladkem zajtrku je ena skupina  opazovala ptice in raziskovala mlako, druga skupina pa se je odpravila s kolesi do reke Drave, kjer smo uživali v vožnji s kanuji in sladoledom. Po kosilu smo praznovali rojstni dan in si vzeli čas za počitek. Nato je sledilo streljanje z lokom in izdelovanje kurenta iz naravnih materialov. Glavna atrakcija današnjega dne pa je bila še zadnja med razredna tekma, ki se končala s kazenskimi streli po podaljšku. Večer smo zaključili s plesom.

SREDA

3. dan šole v naravi nam je prinesel veliko novega znanja in izkušenj. Po jutranji telovadbi in okusnem zajtrku smo s kolesi občudovali prekrasno Ptujsko polje in obiskali najlepši baročni dvorec Dornava. Po kosilu smo malo poklepetali in odšli na popoldanske dejavnosti, ki so bile prav tako razburljive. Nekateri smo plezali po steni, drugi pa smo se zabavali ob spoznavanju nižinskega travnika. Po kratkem odmoru in pregrešno dobri večerji smo se odpravili na večerni pohod. Po pohodu nekaterim še ni zmanjkalo moči, zato smo odigrali še nogometno tekmo. Spanja smo se razveselili zmagovalci in poraženci prijateljske tekme. No, zmagovalci smo vendar vsi, saj smo preživeli še en prekrasen dan v domu Štrk.

TOREK

Za nami je 2. dan šole v naravi. Prvi smo se zbudili že ob 6. 00, do 7. 30 pa smo bili že vsi budni in pripravljeni na jutranjo telovadbo. Sledil je zajtrk in urejanje naših sob. Ob 9. 00 smo se učenci prve skupine sprehodili do najbližje mlake, učenci druge skupine pa smo se s kolesi odpeljali do reke Drave, kjer smo uživali v vožnji s kanuji. Utrujeni od vročega sonca in vseh aktivnosti smo se ob 13. 00 razveselili kosila in odlične sladice. Po uri in pol prostega časa, ki smo ga preživeli ob igrah z žogo ali druženju v senci, smo učenci prve skupine nadaljevali s kurentovo delavnico, učenci druge skupine pa smo se pomerili v lokostrelstvu. Zvečer smo se dekleta in fantje pomerili v nogometu, nekateri pa smo se poigrali s kaligrafijo.  Po večernih dejavnostih nam je energije končno le zmanjkalo. Zvečer se je že prijetno shladilo, skočili smo pod tuš in odšli sladkim sanjam nasproti.

 

PONEDELJEK

Učenci 6. a in c oddelka smo se danes odpravili novim dogodivščinam naproti v CŠOD Štrk Ptuj. V domu so nas lepo sprejeli, nas razdelili po sobah in nas seznanili s hišnim redom doma. Nato je sledilo odlično kosilo: goveja juha s palačinkami, govedina in pečen piščanec z mlinci in sladkim zeljem. Po kosilu so nas učitelji razdelili v dve skupini. Učenci prve skupine smo se odpravili na bližnji travnik, kjer smo raziskovali življenje na travniku, učenci druge skupine pa smo se preizkusili v plezanju. Po večerji smo imeli kaligrafijo in športne igre. Zvečer smo vsi prepoteni že komaj čakali skok pod tuš.

(Skupno 749 obiskov, današnjih obiskov 1)