4. dan

Sladek zajtrk nam je dal dovolj moči in energije, da smo se sprehodili do Ptujskega jezera. Tam nam je učitelj Tomo razložil o zgodovini in razvoju tekmovanj s posebnimi čolni, imenovanimi »Dragon boat«. S temi lahko veslamo v obe smeri.

Veslali smo skupaj z učenci OŠ Doberdob. Zato smo se na jezero odpravili več skupinah. Polni novih izkušenj, smo se odpravili do doma Štrk na kosilo. Prosti čas, ki je sledil so učenci namenili piljenju svojih predstav za večerno aktivnost Pokaži kaj znaš. Pred tem pa smo raziskali še vesolje. Učiteljica Darja je učencem predstavila planete, lune in Sonce v našem osončju ter vesolje in ostala nebesna telesa. Ker so učenci morali izdelati modele planetov, so najprej raziskali literaturo in poiskali podatke posameznih planetov, Lune in sonca. Model osončja bo na ogled v matični učilnici. Za zadnjo in najboljšo večerjo v domu Štrk, so nam pripravili hamburgerje. Ker smo na dieti, so se učenci v večini izognili zelenjavnim prilogam. V večerni aktivnosti smo pokazali vse kar znamo, nato pa je sledil legendaren ples.

OBVESTILO

Dragi starši, obveščamo vas, da se vračamo v petek, 15. 3. 2024 med 15.00 in 15.30. Svoje otroke prosim počakajte pri spodnjem parkirišču OŠ Brinje. Hvala.

3. dan

Po bujenju z nežno glasbo smo hitro uredili sobe in odšli na jutranjo telovadbo. Tam smo se dobro razgibali. Vsak je pokazal svojo raztezno vajo. Zajtrk je bil dober, imeli smo maslo, okusno marmelado in svež kruh. Jutranja dejavnost se je začela z osnovami orientacije in razlago pravil orientacijskega teka. Vaje za orientacijo so bile zelo zabavne, potem pa smo se lotili tekmovanja. Vsak je dobil svoj list na katerem je moral prepoznati točke, se orientirati in najti prave odtise. Bila sem v paru s Tianom, ki je bil zelo hiter. Na koncu sva bila druga. 22 minut in nekaj sekund, za 16 pravilno odkritih orientirov v dveh kilometrih in pol. Po napornem teku nas je čakalo kosilo, kjer smo se lahko mastili z mlinci in pečenimi bedrci. Prosti čas so nekateri namenili počitku, drugi družabnim igram in igri nogometa. Fantje so se pomerili z učenci šole Doberdob. Popoldne pa smo se pomerili v natančnosti. Nismo risali načrtov, ampak smo streljali z lokom. »Ful je blo zabavn«. Da smo lahko čim večkrat napenjali lok, smo se v streljanju najprej pomerile punce nato pa fantje. Po končani popoldanski dejavnosti so se dekletom na nogometnem igrišču pridružili še fantje. Da so bile moči izenačene, je dekletom pomagal učitelj. Po kočani igri smo si ogledali še sončni zahod, nato pa končno, ena najboljših večerij – cmoki z mareličnim nadevom in kompot. Pred spanjem smo se še malo igrali ob družabnih igrah. Igre so bile tako razburljive, da smo se komaj slišali med sabo zaradi glasnosti vseh igralcev.

(Kaja Brentin)

2. dan

Polni energije smo se zjutraj zbudili in odšli na jutranjo telovadbo. Potem pa na tradicionalni slovenski zajtrk. Juhu! Odšli smo plezat. Bilo je zabavno…vse dokler nisem poletela v zrak, kot ptič. Na koncu plezanja smo bili vsi utrujeni, saj smo plezali kar tri ure. Po plezanju smo imeli dobro kosilo in veliko prostega časa. V prostem času smo se imeli zelo fino. Končno… ni več deževalo. Ta čas smo izkoristili za  sklepanje novih prijateljstev z učeni OŠ Doberdob. Sledila je Kurentova delavnica. Učiteljica Nataša nam je razlagala o značilnostih kurenta-koranta. V drugem delu delavnice pa smo sami izdelali kurenta iz materialov, ki smo jih nabrali v okolici s soncem obsijanega doma Štrk. Po večerji smo si vzeli malo časa, da se je hrana polegla. S svetilkami smo se odpravili na nočni sprehod v okolici doma. Čas pred spanjem smo izkoristili za igranje družabnih iger.

(Zoja Ločniškar)

1. dan

Po deževni vožnji smo srečno prispeli na Ptuj.  Sprejela sta na s učitelja Aleksej in Vlado, ki sta nam razložila pravila hišnega reda. Porazdelili smo se po sobah z zanimivimi imeni; Srnin gaj, Lastovičje gnezdo in Zajčja luknja. Kasneje nas  je učiteljica Darja popeljala do jedilnice, kjer smo si razdelili opravila in se pogovorili o domskem redu. Po tem dolgem predavanju smo imeli še okusno kosilo. Nihče ni ostal praznega želodčka. Dejavnosti v naravi smo začeli z naravoslovno delavnico, z naslovom Podnebne spremembe in jaz, kjer smo izvedeli nova, pomembna dejstva o ravnanju s planetom in o tem kako ter na kakšen način prispevamo k  izboljšanju trenutnega stanja. Prosti čas, katerega nam namenijo po kosilu in večerji, smo izkoristili za družabne igre. Za konec dneva je sledila še večerna dejavnost. Pomerili smo se v športnih igrah, pri katerih smo morali veliko razmišljati, komunicirati, a smo se tudi zabavali. Z mislimi smo že pri jutrišnjem dnevu, ki bo tudi nedvomno zanimiv.

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)