Enega izmed zadnjih vročih dni v tem šolskem letu smo kar tri ure preživeli v naravi. V tem času so se prepletali vsi šolski predmeti. Z nami so bili tudi štirje sedmošolci: Hana, Lucija, Anej in Timon, ki so bili skrbniki določenih skupin, obiskala pa nas je tudi gospa ravnateljica.
Vsak učenec je najprej izžrebal listič s sliko domače živali, nato pa z oglašanjem v ustreznem živalskem jeziku, poiskal svojo skupino. Vsaka skupina je dobila posebno škatlico, v kateri so bili napisi z lastnostmi predmetov: gladko, hrapavo, mehko, trdo, oglato, okroglo …  Na šolskem igrišču so poiskali predmete, ki so ustrezali tem lastnostim. Vse skupine so bile zelo uspešne.
Sledila je igra: Kdo bo prej. Učencem sem povedala, da so po šolskem igrišču – znotraj ograje nalepljeni kartončki s številkami od 1 do 100. Po en član vsake skupine je vrgel kocko. Število pik, ki je kocka pokazala, je določilo, kateri kartonček so morali poiskali. Dogovorili so se, kam bo šel vsak posameznik skupine iskat to številko. Ko je član skupine našel ustrezno številko, se je začel oglašati z ustrezno živalsko govorico. Člani njegove skupine, so se nato zbrali pri njem in na zadnji strani kartončka prebrali nalogo. Skupaj so poiskali rešitev in jo predstavili učiteljici ali učencem sedmošolcem. Sledilo je novo metanje kocke – drug član skupine. Število pik so prišteli prejšnjemu številu. Dobljena vsota jim je povedala, kateri je naslednji kartonček, ki so ga morali poiskati… Zmagala je skupina, ki je prva prišla do 100. Učenci so seveda vedeli, da zmaga ni bila odvisna samo od znanja, ampak tudi od hitrosti, sodelovanja, pa tudi od sreče.
Zadnji del je bil likovno obarvan. Vsaka skupina je dobila slikarsko paleto in lepilo. Na paleto so morali nalepiti čimveč različnih odtenkov zelene barve, ki so jih lahko našli na šolskem igrišču. Vsi smo bili presenečeni, koliko različnih odtenkov obstaja. Na vrsti pa je bilo še izdelovanje slik velikank. Vsak skupina je dobila škatlo z različnimi pripomočki in lesen okvir. Izdelali so enkratne slike velikanke: sobo, mačko, travnik, pajka, morsko obalo in kravo. Presenetili so nas tudi sedmošolci, ki so izdelali prav posebno sliko.
Dan je bil čudovit. Hvala vsem sedmošolcem za pomoč.

 

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)