V torek, 23. 5. 2017, smo med glavnim odmorom končno dočakali finale tekmovanja Brinje ima talent. V zadnji del tekmovanja sta se uvrstila Maša Zorc iz 4. a in Aleks Lah iz 8. b. Ker smo vedeli, da nas čaka hud boj, smo finale izvedli kar v atriju.

Takoj po malici so v atrij prihiteli radovedni in glasbe željni učenci cele šole. Tokrat so imeli namreč še pomembnejšo vlogo kot sicer, saj so pomagali izbrati zmagovalca tudi oni, poslušalci. Dobili so glasovalne lističe, s pomočjo katerih so oddali glas za svojega favorita. In začelo se je. Maša je suvereno odpela izbrano pesem, in sicer To mi je všeč Nine Pušlar. Nato je svoj nastop vrhunsko opravil tudi Aleks, ki nas je popeljal v vode »hard-metal« glasbe s pesmijo skupine Three days grace z naslovom The time of dying.

Nato se je začel drugi del glasovanja – poslušalci so morali z glasnostjo aplavza pokazati, kdo jih je bolj navdušil. Tretji del pa je bil, ko je komisija oddala svoje glasove.

Kdo je zmagal? Oba, seveda – pravzaprav vsi, ki ste se opogumili in nastopili na prvem tekmovanju Brinje ima talent. Kar se tiče glasov v finalu, pa je šlo na tesno, a očitno je »metalski« glasbeni duh med nami zelo živ 🙂 Zmagal je Aleks, Maša pa je zasedla drugo mesto.

Hvala vsem, ki ste sodelovali na BIT kot pevci, tehnična ekipa, komisija ali kakor koli drugače. Posebna zahvala pa čudoviti publiki, ki je prav vsakega izmed nastopajočih spodbujala in jim dajala pogum med nastopom.

(Skupno 753 obiskov, današnjih obiskov 1)