Gledališka skupina, sestavljena iz devetošolcev Tinkare, Line, Filipa, Tima, Dana, Taje, Neje, Ajde, Žana, Eme, Tajde, Naje, Mete, Ive in Miše ter Maje iz OŠPP s postavitvijo letošnje predstave Drugačen svet za drugačne ljudi navdušujejo. Jesenske uprizoritve so bile še pod strogimi varnostnimi ukrepi, zdaj pa so se razmere končno tako sprostile, da so smeli po uprizoritvi za sedmo- in osmošolce ter tisti za območno revijo otroških gledaliških skupin, kjer so predstavo prikazali gledališkemu kritiku, oditi tudi na gostovanja, na katera so bili povabljeni.

V sredo, 11. 5. 2022, so tako odšli na Ljubljanski grad, kjer so soustvarjali zaključno prireditev oz. dogodek Prostor za vse. To je bil zaključek štiriletnega projekta več društev in ustanov, ki se ukvarjajo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami in se trudijo za njihovo vključitev v socialno okolje. Prireditev je bila veličastna in vsi udeleženci so bili drugačni. Kot smo bili tudi mi – in naša predstava je bila kot nalašč za ta dogodek, saj smo smeli soustvarjati Prostor za vse.

Le dva dni kasneje smo se odpeljali v Šmartno pri Litiji, kamor so nas povabili kot gostujočo gledališko skupino, ki bo ustvarila kulturni dan za devetošolce OŠ Šmartno pri Litiji. Ne samo, da so igralci spet z velikim občutkom in neizmerno izpovednostjo povedali zgodbo o drugačnosti, po predstavi so jih devetošolci sprejeli medse kot velike zvezde. Z njimi so izvedli pogovor o nastanku predstave, pa o tabujih in o tem, kako se igralec razvija in še o čem.

Vsi ustvarjalci, ki smo sodelovali pri predstavi, smo ponosni na to, v kar se je predstava razvila. Poleg igralcev so zelo pomembno vlogo odigrali tudi kreatorji scenskih elementov, učitelja Matej Kastelic in Urška Bergant, ter učiteljica Urška Šteh, ki je pomagala pri vajah ter usklajevanju.

Hvala vsem, da ste pomagali ustvariti Drugačen svet za drugačne ljudi.

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)