V četrtek, 2. 2., so bile temperature v OŠ Brinje Grosuplje zelo visoke, pa čeprav je bilo zunaj precej mrzlo. Na šoli se je odvijal kviz Lepo je biti matematik z voditeljem Boštjanom Romihom. Za čudovite matematične nagrade so se potegovale dvojice – učenec in njegov sorodnik. Voditelj je sicer izrazil dvom v naslov kviza – kako naj bi bilo lepo biti matematik, po njegovem sta to dva nezdružljiva dogodka, vendar je bila avla kljub matematiki zapolnjena z občinstvom in s pogumnimi kandidati, ki so se bili pripravljeni spopasti s težkimi matematičnimi nalogami.

Igra hitri prsti je odločila, kdo lahko sede na vroči stol. Najprej sta se odlično odrezala brata Jakob (učenec naše šole) in Filip (naš nekdanji učenec, zdaj srednješolec). Bila sta suverena, svoje odločitve sta zelo dobro zagovarjala in tako pravilno odgovorila tudi na zadnje, petnajsto, vprašanje.

Na naslednji kviz sta se uvrstila učenka Lucija in njen oči. Gospod Jernej je navdušil z originalnimi rešitvami in odličnim spominom; kljub stresu si je zapomnil vse predhodne rešitve in jih znal vplesti v nove situacije. Tudi Lucija je pomagala, da sta prišla čisto do konca kviza.

Ker so bili tekmovalci tako dobro matematično podkovani, se je kviz pošteno zavlekel. Publika je najprej navdušeno sodelovala, računala s pomočjo mobitelov in komaj čakala, da se bo kdo od tekmovalcev odločil za glas ljudstva. Potem pa je koncentracija malo popustila, ampak voditelj je s svojim vedrim načinom vodenja zabaval občinstvo vse do konca.

Prepričani smo, da smo na naši šoli dokazali, da je gospod Romih doslej živel v zmoti: matematika je super in ja, besedi lepa in matematika sta povsem združljivi.

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)