… Branje spreminja naša življenja …

Sreda je bila prvi dve šolski uri namenjena obisku najmlajših na šoli – prvošolcev, nato pa sva obiskali še četrti in deveti razred ter knjižnico.

Tudi tokrat sva spremljali prednostne cilje našega Erasmus+ projekta in lahko rečeva, da jih na Norveškem izpolnjujejo praktično vsako šolsko uro.

Vsak dan znova naju preseneti zaupanje, ki ga imajo učitelji in starši do otrok, saj ni nenehnega nadzora nad njimi. Tako učenci prevzamejo odgovornost zase in drug za drugega. Znajo se potolažiti, se spodbujajo, veliko se vključujejo v različne igre na prostem in brez zadržkov sprejemajo drugačnost.

Povabili so naju k igri, prav tako pa brez zadržkov v precej dobri angleščini tudi najmlajši pristopijo do naju in sprašujejo različne stvari.  

Dan v šoli sva končali med najstarejšimi – devetošolci. Tudi tu sva opazili, da so učenci in učitelji potrpežljivi in z veseljem odgovarjajo na najina vprašanja. Brez pritoževanj so pričeli z delom in samostojno delali na projektu, ki jim je bil zadan. Učenci so se lahko odmaknili tudi na hodnik, kjer so delali po skupinah samostojno, brez nadzornih učiteljev.

Popoldne oziroma zvečer pa bova dobili izkušnjo pravega preživljanja norveških večerov ob odprtem ognjišču in pripovedovanju zgodb. Tako tudi mi spreminjamo življenja …  

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)