Kljub pandemiji smo se M@kersi odločili, da nadaljujemo s projektom. Tako smo se v tednu od 23. – 25. 3. 2021 udeležili prvega mednarodnega srečanja na daljavo. Srečanje je potekalo v dveh ločenih skupinah. V prvi skupini je šola iz Walesa gostila učence in učitelje iz Elbe in Latvije. V drugi skupini so Norvežani gostili nas in Italijane iz Agliane.

Prvi dan srečanja je bil namenjen predstavitvi učencev in njihovih šol. Po zabavnem uvodu, ki so ga malo podaljšale tehnične težave, smo skuhali tradicionalno kosilo. Medtem ko se je kuhalo, smo sodelovali na delavnici o aplikaciji Jamboard, ki jo je organizirala šola iz Walesa. Po zaključku delavnice smo pojedli kosilo. Skuhali smo sirove štruklje, belokranjsko pogačo in govejo juho. Bilo je odlično!

Drugi dan srečanja smo začeli s pozdravom na daljavo. Učenci so najprej poročali o svojih kuharskih podvigih, nato pa še o popoldanskih srečanjih, na katerih so poklepetali z norveškimi gostitelji.
Naša naloga je bila povezana s prihajajočimi prazniki. Izdelovali smo volnene cofke, ki so kmalu postali mednarodni piščančki. M@kersi smo znova dokazali, da domišljija ne pozna meja.
Ob 11. uri smo se pridružili spletni delavnici, ki so jo organizirali gostitelji iz Walesa. Dobra stran dela na daljavo je zagotovo v tem, da lahko s klikom zelo hitro potuješ med državami. Na delavnici smo izvedeli, na kaj moramo biti pozorni, ko oblikujemo in objavljamo video posnetke na spletu. Okrepljeni z novim znanjem smo dan zaključili s snemanjem videa. Več foto utrinkov si lahko ogledate s klikom na razstavni pano.

Tretji dan smo si ogledali videoposnetke partnerskih držav iz naše skupine. Skupaj smo jih ocenili in evalvirali. Video posnetke si lahko ogledate na povezavi.

Na zaključnem srečanju smo podali mnenja in priporočila za izboljšanje. Srečanje smo zaključili s poslovilnim govorom in zahvalo gostiteljem. Preden smo se poslovili od naših novih prijateljev, smo izmenjali elektronske naslove. Prepričani smo, da bomo z njimi še dolgo ostali v stiku. Če ne prej, se bomo srečali v mesecu maju, ko bo naša šola gostila zaključno srečanje. Do takrat pa imamo vsi nalogo, da izboljšamo video prispevke glede na priporočila, ki so nam jih dali naši ocenjevalci.

Za zaključek še nekaj utrinkov s prvega mednarodnega srečanja na daljavo:

– We’ve got new friends.

– It was fun!

– I wish we met in the real life.

– We liked to speak with other people who are not from Slovenia.

– I had a great time.

– At first it was akward.

– I hope we will stay in touch.

– I enjoyed cooking lunch.

– I wish we could visit them or they would come to visit us.

– It was good to meet new friends from other countries.

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)