Zaključno srečanje projekta M@kers

V zadnjem majskem tednu se med 25. in 27. 5. na Brinju ponovno odvija mednarodno srečanje. Kljub temu, da naše prijatelje iz Latvije, Walesa, Italije in Norveške gostimo preko multimedijskih naprav, so naša srečanja zabavna in polna aktivnosti.

Četrtek, 27. 5. 2021 – 3. dan

Tako kot prejšnje dni, smo se dobili v učilnici ob 8:30. Dogovorili smo se, kako bo potekal dan, nato pa smo se pridružili našim prijateljem na virtualnem srečanju.

Predstavili smo rezultate včerajšnjega glasovanja in izpolnjevanja evalvacijskih vprašalnikov o naših predstavitvah. Ugotovili smo, da nam je skupaj uspelo doseči zastavljene cilje, pa čeprav smo delali na daljavo! Vsaka država je prejela nagrado v eni kategoriji. Latvija je prejela nagrado za timsko delo, Norveška za 1. izdelek, Agliana za 2. izdelek, Elba za kreativno reševanje problemov, Wales za najboljše oglaševanje ter Slovenija za najboljšo predstavitev.

V nadaljevanju smo skupaj s 5. razredom izdelali zmaje. Okrasili smo jih z zastavami sodelujočih držav, lepimi mislimi in logotipom projekta M@kers. Ker se je končno pokazalo sonce, smo na igrišču preverili, kako dobro letijo naši zmaji. Ponovili smo še ples in bili pripravljeni na zaključni videoklic.

Ob zaključku smo pokazali končni izdelek Stopmotion animacije našega logotipa, naredili kratko evalvacijo ter zaplesali skupni M@kers ples. Poslovili smo se od naših novih prijateljev ter se dogovorili za ponovno večerno srečanje po skupinah.

Projekt M@kers se s tem srečanjem počasi bliža koncu. Kljub trenutni situaciji smo dokazali, da se s skupnimi močmi lahko premika meje nemogočega.

Vaši M@kersi

Sreda, 26. 5. 2021 – 2. dan

Zbudili smo se v sončno jutro, kar nam je po dolgotrajnem deževju vlilo  veliko energije za nove dogodivščine ob zaključku projekta M@kers.

Po uvodnem pozdravu učiteljice Majde je udeležence čakalo prijetno presenečenje. Na daljavo se nam je pridružila učiteljica Christina, nekdanja članica skupnih mednarodnih projektov, in nam iz sončne Grčije zaželela uspešno delo.

Sledile so predstavitve projektnega dela. Naši učenci Lina, Ajda, Miša, Tinkara in Peter so predstavili dejavnosti, ki smo jih izvajali v prvem letu. Franja, Meta, Brina, Mija, Vukan ter Enej pa so spregovorili še o aktivnostih, ki so bile opravljene v lanskem in letošnjem šolskem letu. Vsi so se zelo potrudili, ker so predstavitve pod drobnogled vzele tričlanske komisije iz ostalih sodelujočih šol.

Za nami so svoje delo predstavili učenci iz Norveške in Elbe. Naša komisija v sestavi učiteljice angleščine Petre, učiteljice Erike in učenca Žige Remica jih je pozorno spremljala in spodbudno ocenila.

Po utrujajočem sedenju smo se razgibali s ponovitvijo plesne koreografije Mije in Brine. Po malici smo nestrpno pričakovali delavnico STOP MOTION, ki jo je vodila učiteljica Marjetka. V manjših skupinah smo se ukvarjali z animacijo črke »r« iz našega projektnega slogana.

Po končani delavnici smo prisluhnili predstavitvam projektnega dela iz Walesa, Latvije in Agliane. Tehnika nam jo je malce zagodla, vendar smo težave s skupnimi močmi premagali in si do konca ogledali vse predstavitve.

Ob zaključku dneva smo prebrali povratne informacije o uspešnosti predstavitev in glasovali za najboljšo animacijo črke »r«, ki jo je učiteljica Marjetka vključila v skupno zaključno animacijo. Vsi posnetki so nam bili všeč, a na koncu smo morali izbrati samo enega. Uganite, za katerega smo se odločili.
1. animacija
2. animacija
3. animacija

Torek, 25. 5. 2021 – 1. dan

Dan smo začeli s sestankom ob 9.00, kjer smo reševali Kahoot kviz o poznavanju partnerskih držav, na katerem smo se uvrstili na 2. mesto.

Za tem smo pojedli malico ter nadaljevali s srečanjem. Naši gostitelji so se predstavili ter povedali, s kom se zvečer dobijo na klicu. Brina in Mija sta nam predstavili M@kers ples, zato smo komaj čakali, da tudi nas naučita plesnih korakov.

Odšli smo v plesno dvorano, kjer smo se naučili minuto in trideset sekund dolg ples. Po kosilu smo se dogovorili, kako o programu naslednjega dne. Polni novih vtisov smo z nestrpnostjo čakali na večerno srečanje s prijatelji iz tujine.
Pino Macinič, Filip Čeru

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)