Na naši šoli poleg znanja zelo cenimo lepo vedenje. Tako vsako leto izberemo 45 učencev, ki so s svojim obnašanjem zares vzor vsem ostalim. Peljemo jih na izlet in poskrbimo, da se imajo čudovito.

Tako smo se v petek, 9. 6., podali v Iški Vintgar. Prvošolci, ki so bili sprva malce prestrašeni, ker niso nikogar poznali, so se hitro razživeli in našli nove prijatelje. Spoznali so se preko različnih zabavnih socialnih iger. Tudi nadaljevanje je bilo čudovito: od športnih iger, poslikave kamnov, iskanja skritega zaklada, pa do najboljše dejavnosti: izdelave in preizkusa lastnih gugalnic, s katerimi so se učenci zaguncali čisto do srede reke Iške. Program je bil tako “natrpan”, da nam je komaj ostalo nekaj minut za čofotanje v reki. K našemu odličnemu razpoloženju so botrovali tudi polni želodčki. Hvala kuharici Cveti in hišniku Stanetu, ki sta nas zares kraljevsko razvajala in prav za nas pekla čevapčiče in druge dobrote.

Zelo lepo je bilo videti, kako so se povezali učenci zelo različnih starosti in kako so starejši učenci materinsko in očetovsko poskrbeli za mlajše.

No, eno napako našega nagradnega izleta smo pa vseeno našli: končal se je čisto prezgodaj. Rabili bi vsaj še dve uri. Pa drugič. Zdaj, ko vemo, kako fino je na nagradnih izletih, se bomo še bolj potrudili, da se bomo tudi prihodnje leto vzorno obnašali.

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)