Na oblačno ponedeljkovo jutro smo se odpravili na Primorsko. Pred šolo nas je čakal velik moderen avtobus. Marsikdo od nas se na takem avtobusu še ni peljal. Zasedli smo sedeže, se prešteli in odpeljali. Pot do prvega postanka na gradu Socerb je minila hitro in brez zastojev. Ob gradu in čudovitem razgledu smo se najprej podprli. Sledil je razgled in spoznavanje lokacije in gradu.

Pot nas je nato peljala naprej do Sečoveljskih solin. Ob prijaznem gospodu Danijelu smo se seznanili s floro in favno solin, pridobivanjem soli in seveda z vsem kar sodi zraven. Ob povratku pa še pokušina slane čokolade. Res je, nismo se zmotili.

Avtobus nas je nato odpeljal do Portoroža, nekatere pa še naprej v Piran. Večina nas je v Portorožu zopet malicala. Seveda smo nato potipali in ugotavljali temperaturo morja, si ogledovali znamenitosti in se ob morju peš odpravili v Piran. Selfijev na naših telefonih ne manjka.

Dan je hitro minil in škoda, da se večkrat ne odpravimo proti morju. Zelo bi namreč prijalo tudi kopanje, za kar pa ni bilo časa.

 

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)