4. 10. 2020

OBVESTILO

Vlada RS je v petek zvečer sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Tokratna sprememba določa izjeme, ko uporaba zaščitnih mask in druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna, in sicer velja to za učence, ko so učenci v matičnem razredu.

Pri gibanju izven učilnic, v skupnih prostorih, se maske in druge zaščite še vedno uporabljajo.

Učitelji nosijo masko, ko pri pouku ni možno zagotoviti vsaj 2 m medsebojne razdalje.


20. 9. 2020

Spoštovani starši, cenjeni kolegi!

Dragi učenci.

Obveščamo vas, da je v petek, 18. 9. 2020, Vlada RS na dopisni seji sprejela Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Ukrepi, ki veljajo tudi za šolo, pričnejo veljati od ponedeljka, 21. 9. 2020, dalje.

Učenci od 7. do 9. razreda morajo nositi zaščitne maske tudi v učilnicah, če ni možno zagotoviti razdalje vsaj 1,5 m. Zaradi prostorske omejitve in velikega števila učencev v oddelku razdalje ne moremo zagotoviti, zato vas prosimo, da Odlok upoštevate. Ravno tako ukrep upoštevajo vsi učitelji, če ni možno zagotoviti razdalje vsaj 2 m.

Zaradi trenutne splošne epidemiološke slike se uvajajo nekoliko strožji ukrepi z namenom, da ohranimo nizko stopnjo okuženosti v šolah in skrb za naše zdravje, kar naj bo naša prva skupna skrb.

Starše naprošamo, da učencem priskrbijo maske.


7. 9. 2020

Spoštovani starši,

želimo se vam zahvaliti, ker ste v tako velikem številu pozitivno sprejeli naše pobude za upoštevanje priporočil NIJZ. Naj poudarimo, da smo šole dolžne v največji možni meri upoštevati priporočila NIJZ. Zato vas prosimo, da učenci nosijo masko ob vstopanju v šolo, v času prehajanja na hodnikih in ob odhodu domov. Če učenec maske nima, jo prejme v tajništvu.

Okrožnica MIZŠ

Hvala za razumevanje.

Kot je dejala gospa ministrica, naj bo tokratno leto v znamenju treh z-jev: znanja, zdravja in zaupanja.

(Skupno 558 obiskov, današnjih obiskov 1)