V sredo, 8. novembra 2017, se je začel 28. mednarodni filmski festival LIFFE. Festival so otvorili z risanim filmom Velika zlobna lisica in druge zgodbe (Le grand méchant renard et autres contes), ki je združil tri humorne basni v en naslov. Prvi obiskovalci festivala pa so bili … učenci podružnične šole Polica!

V sredo smo se namreč takoj po malici z avtobusi odpravili v Ljubljano, kjer smo si v mestnem kinu Kinodvor ogledali prvi festivalski film. Da to ni običajna filmska predstava, je bilo čutiti takoj. Predstavnica mestnega kina nam je najprej približala francoska avtorja Patricka Imberta in Benjamina Rennerja ter njuno zamisel za risani film, ki smo si ga ogledali. Nato pa se nam je predstavila še pripovedovalka, ki je besedilo skozi celoten film prevajala in ga kar v živo sinhronizirala.

Vrhunska likovna podoba risanega filma, simpatični junaki in prisrčne ter poučne zgodbe so poskrbele, da smo predstavo gledali z odprtimi očmi in ušesi. Kar prehitro je bilo vsega konec in polni vtisov s festivala smo se odpravili nazaj proti šoli. Vsi pa smo si bili enotni, da velja izkušnjo še kdaj ponoviti.

 

Še nekaj mnenj učencev 3. razreda:

»Najbolj mi je bil všeč del o treh piščančkih. Zelo mi je bilo všeč, ko je lisjak vzljubil piščančke.« Lev Vene

»Film je bil zelo dober. Risbe so bile lepe in doživete – jaz nikoli ne bi naredila tako lepe slike. Všeč mi je bila tretja zgodba, ker so v njej vsi sodelovali.« Ana Križman

»Najboljši del mi je bil Dostava dojenčka, ker je bil zelo smešen.« Anže Zupančič

»Meni je bilo všeč vse. Najboljša pa sta se mi zdela prvi in tretji del. Najbolj smešno mi je bilo, ko je štorklja zamenjala opico in dojenčka in ju poslala v napačni državi.« Lan Šeme

 

Članek napisala: Katarina Učakar

 

Slika – vir: http://www.liffe.si/index.php/slv/program/abc-seznam-filmov?ln=sl&idF=2742&url=filmi&groupBy=abc&pos=8741

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)