35 učencev in 3 učitelji so včeraj pripotovali iz skoraj 1000 km oddaljenega St. Chamonda. Vozili so se celo noč, skoraj 14 ur, in seveda so bili kar precej utrujeni. Gre za naše stare znance, ki so jih učenci naše šole v tem šolskem letu že obiskali oktobra 2016. Vmes je potekalo nekaj dopisovanja, veliko načrtovanja in sedaj so tu.
Prvi dan, torek, je minil zelo polno in pestro. Najprej nas je pozdravila ga. francoska veleposlanica Mme. Paradas in pripravili smo tudi kratek program ob sprejemu naših prijateljev. Sledili so ogledi šole in pouka na naši šoli, popoldne pa smo imeli simpatičen ogled Mestne knjižnice Grosuplje, sprehod do cerkve sv. Mihaela in že je bila ura 5 popoldne, ko so naši prijatelji že komaj čakali, da odidejo domov in se končno tudi naspijo. Vsi smo bili veseli, da je vreme zdržalo in se že veselimo dogodivščin tega tedna.
Slike pa si lahko ogledate tudi na spodnjih dveh povezavah:
NAŠI FRANCOZI POTUJEJO NAOKOLI PO SLOVENIJI – sreda, 5. 4. 2017
Seveda se jim vsak dan pridruži tudi nekaj brinjskih učencev, da napolnimo avtobus do zadnjega sedeža. Sreda se je začela megleno in rahlo deževno, a na poti proti Piranu so to opazili le redki. Malo dežja najstnikov pač ne prestraši in po sprehodu v Piranu so ga odgnali, si ogledali nekaj glavnih znamenitosti tega čudovitega obmorskega kraja in se sprehodili do Fiese. Po uživanju na morskem zraku so odšli še na ogled Škocjanskih jam, ki so navdušile čisto vse, tudi tiste, ki so bili v taki jami prvič. In ob prihodu v Grosuplje je na vprašanje učiteljice “How was your day?” ena od Francozinj dahnila: “I`m happy.” Verjetno to pove vse, še več pa slike … In tedna še ni konec!
(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)