Razredničarka nas je v začetku tedna obvestila, da gremo na obisk Groharjeve hiše. Zapisali smo si navodila glede odhoda in prihoda, potrebščin in se pogovorili o poteku kulturnega dne.

V četrtek, 17. 10. smo se učenci 4. razreda zgodaj zjutraj zbrali na igrišču, si razdelili malico in se odpravili na pot proti Sorici. Na avtobusu sem sedela z Gajo. Pogovarjali sva se o tem, kako zgleda Groharjeva domačija. Vožnja je bila dolga.

Ko smo prišli tja, sem ugotovila, da je Groharjeva domačija čisto drugačna, kot sem si predstavljala. Sprejel nas je gospod Gašper. Usedli smo se na klopi. Gospod Gašper nam je razložil pravila. Potem smo se preobuli in odšli nadstropje višje. Tam smo pojedli malico.

Odšli smo v glasbeno učilnico. Gospod Gašper nam je predstavil tolkala. Vsi učenci smo skupaj naredili bend. Imela sem ploščico, na katero sem igrala s palčko.

Nato smo šli v risarski atelje. Naučili smo se senčiti. Risali smo jabolko in rože v vazi. Zelo zabavno je bilo risati iz likov.

Na koncu smo si ogledali dve sobi, v katerih je živel Ivan Grohar. Kupili smo si lahko risbo ali priročnik za risanje. Jaz sem si kupila priročnik za risanje. V njem je razloženo, kako risati iz likov.

Ko smo se peljali nazaj, sem spet sedela z Gajo. Tokrat je vožnja hitro minila.

Ta dan mi je bil zelo všeč. Naučila sem se dobro risati. Priročnik mi je zelo všeč. Zanimive so mi bile tudi slike, razstavljene na domačiji. Prej sploh nisem vedela, da je znana slika Sejalec delo Ivana Groharja.

Lučka Perme, novinarski krožek

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)