V soboto,  21. 10. 2023 je na 22 osnovnih šolah po Sloveniji potekalo 38. tekmovanje iz logike – državno za učence 7. razredov in regijsko za učence 8. in 9. razredov. Naša šola je bila ena izmed njih, saj smo gostili tekmovalce dolenjske regije.  Od 1539 odličnih logikov, ki so se udeležili sobotnega tekmovanja jih je na Brinju tekmovalo 65.

Sobotno tekmovanje je otvoril učenec Anej Anzelj v živahnem ritmu svoje harmonike. Nato je vse zbrane tekmovalce in njihove mentorje pozdravila in nagovorila ravnateljica gospa Špela Podgoršek Pirc. Sledila je nežna skladba na klavirju, ki jo je zaigrala devetošolka Nika Viršek. V veliko veselje nam je bilo, da je bila v naši sredi osnovnošolska učiteljica gospa Marija Ahčin, ki že vrsto let sodeluje z DMFA Slovenije in z ZOTKS pri izvedbi tekmovanj. Gospa Marija nas je vse skupaj nagovorila z besedami v imenu  Zveze za Tehnično kulturo Slovenije. Kratek uvodni program je zaključil učenec Anej s svojo harmoniko. Nato se je tekmovanje pričelo.

Pri organizaciji letošnjega tekmovanja sta nam s svojimi reklamnimi izdelki pomagala Avtocenter Jerovšek Grosuplje ter podjetje Favn in učitelj Matej Kastelic, ki je izdelal praktična spominska darila za tekmovalce. Vsem skupaj se iskreno zahvaljujemo.

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)