21

Šole smo se zelo veselili. Najbolj nam je bila všeč predstava za prvošolčke o pujsku ter da smo dobili rutke in kolačke. Nagovoril nas je tudi gospod župan. Lepo je bilo, ko smo stopili prvič v šolo in so nam vsi starejši otroci ploskali in spuščali mehurčke.

Šola se nam je zdela velika, mogočna, učilnica je bila lepo urejena in pripravljena na naš prihod. Čakali so nas kolački s pikapolonicami in različne igre. Učiteljice so bile zelo prijazne.

Opišimo šolo

 

Zgodovina šole

Tam, kjer danes stoji OŠ Brinje, so se naši očetje vozili s kolesom, delali bunkerje ter se igrali ravbarje in žandarje. Čisto zraven je nekoč stal mlin, danes tam stoji le še obnovljena hiša.

Opis šole

Naša šola je velika in ima super igrišče, kjer se lahko tudi popoldan igramo in družimo s prijatelji, že odkar smo bili majhni. Ograja na igrišču je super oblikovana, da kužki ne morejo na igrišče.

Všeč nam je, da je šola blizu naših domov in se nam do nje ni treba voziti z avtobusom. Pred njo sta dva semaforja, ki sta vezana na merilec hitrosti. Ob šoli je potok, kjer lahko spuščamo »gregorčke«. V bližini šole je veliko možnosti za ukvarjanje s športom (odbojka, atletika, nogomet – 3 igrišča), skate park, strelišče in veliko toboganov za bodoče šolarje.

Šola ima sončne celice in je bilo prav zanimivo, ko so se pozimi prižgale solarne lučke.

Najbolj nam je všeč naša telovadnica, ker je zelo velika in imamo lahko dobre športne igre.

Tudi učilnica nam je zelo všeč, ker imamo v njej razstavljenih veliko izdelkov in se vidi, kaj smo ustvarjali. No, pa še lepa je. Posebna je, ker imamo svojo teraso samo za prvošolčke. Na njej se lahko igramo.

2

 

Prednosti naše šole

V pogovoru s starejšimi učenci smo ugotovili, da so prednosti naše šole:

  • veliko urejeno igrišče in športna dvorana,
  • urejena prehrana in okusni obroki,
  • velika možnost športnega udejstvovanja,
  • izmenjave učencev med različnimi šolami (tudi iz tujine),
  • dobra knjižnica,
  • šolski vrt.

20

Šola nam ponuja raznovrstne možnosti. Poleg pouka nam ponuja različne interesne dejavnosti, ki jih vodijo učitelji, ki so zaposleni v šoli in tudi razne dejavnosti, ki jih vodijo zunanji učitelji. Šola nam ponuja tudi možnost, da sami zberemo nekaj denarja z zbiralno akcijo papirja in novoletnim bazarjem. Denar lahko potem porabimo, kakor želimo, lahko gremo na izlet, v kino.

Na šoli so organizirana številna tekmovanja, tako da nas učitelji res spodbujajo k različnim udejstvovanjem. Košarkarska šolska ekipa je zelo uspešna, tudi odbojkarji so zelo dobri. Na šoli imamo tudi šolski bend, kar je super.

Naša šola ponuja vključitev v projekt B.L.O.S.S.O.M., v okviru katerega so se učenci višjih razredov pred kratkim vrnili iz Walesa. Tam so učencem iz drugih držav predstavili Slovenijo. V Walesu so živeli z učenci iz Grčije, Italije in Walesa, všeč jim je bilo, da nam je naša šola ponudila to izkušnjo spoznavanja drugih kultur. To je bilo neponovljivo doživetje.

Prav tako se pri nas izvaja projekt Ekošola in zelo dober modelarski krožek – izdelali so električni avtomobil, imenovali so ga Minotaver.

Sodelujemo tudi v First Lego League, velik izziv je bilo izdelovanje robotov iz lego kock.

V osmem in devetem razredu nam šola omogoča izmenjavo z učenci iz Francije, kar je odlična priložnost za utrjevanje angleščine.

Naša šola je najboljša šola v Sloveniji!

Pri projektu Slovenija – kot jo vidimo otroci so sodelovali učenci OŠ Brinje Grosuplje, Ljubljanska
Mentorici: Nina Štor, Nina Gaber
Starost in število otrok: 23 učencev starih 6–7 let, 2 učenki stari 14 let, 2 učenki stari 13 let