Pečen krompirček

Letos spomladi smo na šolskem vrtu prvič posadili krompir, ki smo ga na začetku šolskega leta izkopali. Ker je prav, da otroci pridelke tudi poskusijo sem se odločila, da krompir spečemo v žerjavici. Hišnik France nam je posodil kurišče, hišnik Niko pa nam je pokazal, kako se ogenj zakuri. Medtem ko je les gorel, je nekaj otrok s hišnikom pazilo na ogenj, nekaj pa nas je odšlo v gospodinjsko učilnico, kjer smo krompir temeljito oprali, ga osušili in prebodli z vilicami. Odnesli smo ga do kurišča, kjer si je vsak svoj krompir zavil v folijo. Ko je ogenj pogorel in je ostala samo že žerjavica, smo krompirje dali med žerjavico za dobre pol ure. Da smo lažje počakali, smo nad žerjavico popekli koščke makovke in prenovili hotel za žuželke. Ko je bil krompir pečen, smo ga odvili iz folije, prerezali na pol, dodali maslo in sol. Krompirček je bil slasten. Sledila je zabava. Peli smo pesmi ob kitari, nekateri pa so celo zaplesali. Hvala učiteljici Urški za glasbeno spremljavo in obema hišnikoma za pomoč pri izvedbi tega popoldneva.
Mentorica

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost