V četrtek 22. 3. 2018 smo ob 17. 30. uri v jedilnici šole izvedli delavnice s starši. V želji, da se v kraju ohrani etnografska dediščina, smo izdelovali cvetnonedeljske butarice. Kljub dolgi zimi nam je uspelo nabrati veliko zelenja in cvetja in ustvariti čudovite butarice. V tematskih delavnicah smo izdelovali darilne vrečke z motivom zajčka, živali iz vate in papirja, papirnate rože, mobile z metulji, pisanicami in cvetjem in oblikovali pisanice z nitkami. Delavnice so vodile učiteljice in zunanji sodelavki Marta Hrovatin in Barbara Hrovatin iz Tehničnega muzeja Bistra.

 

Na delavnicah mi je bilo všeč. Mami je naredila veliko butarico. Jaz sem delal ovco iz papirja in vate in piščančka. Naredil sem zajčka iz papirja. Všeč mi je bilo, ker sva se z Žanom igrala.

Liam Berčan Butara, 2. razred

Hvala mami, ker me je peljala na delavnice. Všeč mi je bilo, ker smo na vejice pritrjevali metuljčke, ker smo delali papirnate vrečke z zajčkom, ker je mami delala butarico zame. Naredil sem ovčko in kozico iz vate in papirja in papirnato rožico. Všeč mi je bilo, ker sem na koncu pometal.

Val Cerkvenik, 2. razred

Z mamico sva delali butarico. V butarico sva dali mačice, teloh, reso in bršljan. Delala sem izdelke iz papirja. Zelo mi je bilo všeč.

Marija Berčan, 2. razred

V šoli sem izdeloval butarico in druge izdelke. Z mamico in sestrico Zalo smo dali v butarico bršljan in reso. Iz papirja sem naredil zajčka in rožo. Všeč mi je bilo, ker sva se z Liamom igrala. Všeč mi je bila predstavitev praznovanj in običajev. Zala je na vrvico obesila metulje, jajčka in rože.

Žan Majhen, 2. razred

 

(Skupno 705 obiskov, današnjih obiskov 1)