Današnji dan, 23. 9., Dan slovenskega športa, smo nekateri učenci in učitelji s podružnične šole Polica obeležili tako, da smo ga vzeli zelo zares. Športno! Odpravili smo se na pohod na Kucelj.

Malo po osmi uri zjutraj smo se v šoli zbrali učenci 3., 4. in 5. razreda in učiteljice. Vzeli smo malico in vodo in preverili, če smo primerno obuti in oblečeni za pohod. Ponovili smo pravila vedenja v prometu, a na varnost v prometu je bilo med pohodom potrebno kar nekajkrat opozoriti.

Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Zjutraj je bilo sicer nekoliko hladno, a kmalu se je otoplilo. Predvsem pa smo se zaradi gibanja ogreli sami. Ob vzpenjanju proti Blečjemu Vrhu nas je grelo sonce, pod nami pa smo videli meglo, ki se je razprostila nad Grosupljem.

Na vznožju Kuclja smo si ogledali informativne table in videli, da smo vstopili na območje medveda. Kljub temu nas ni bilo strah, saj nas je bilo veliko, bili pa smo tudi precej glasni, zato si, če se malo pošalimo, medvedje prav gotovo niso zaželeli naše družbe. Na vrhu Kuclja, ki s 748 metri velja za najvišji vrh naše občine, smo z užitkom pojedli malico in se poigrali.

Čakal nas je le še spust in navzdol nam je šlo lažje, hitreje.

Na naši poti smo našli tudi nekaj gob. Presenetile so nas dežnikarice, našli pa smo tudi jurčka. Vse gobe smo si ogledali, učiteljice pa so nas o njih tudi poučile. Sedaj vemo, da dežnikarice dišijo po orehih, obroček pa se po betu premika navzgor in navzdol.

No, gob za kosilo nismo imeli, a nam je le – to vseeno zelo teknilo.

Prijetno utrujeni smo zadovoljno zaključili naš športni dan.

Zapisala: Ksenija Žitnik

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)