Pa smo ga dočakali – temeljni kamen za novo šolo na Polici namreč. Postavljen je bil na 1. šolski dan, zaradi česar je bil začetek šolskega leta 2016/2017 za nas čudovit in nekaj posebnega. Kot so predlagali učenci POŠ Polica, bi bil 1. september  po novem lahko kar občinski praznik – dela prost, seveda.

Na pomanjkanje prostora smo začeli opozarjati pred 16. leti. Pred 13. leti je postala šola za izvajanje pouka pretesna, starši so za pouk uredili veroučno učilnico, kasneje smo v učilnico preuredili zbornico, ko pa je tudi ta postala premajhna, smo postavili kontejner.

Število 13 je zelo močno število. Predstavlja preobrazbo, uspeh in je simbol moči. Današnja položitev temeljnega kamna to potrjuje. V teh trinajstih letih ni nikoli zamrlo upanje v gradnjo šole. Ves čas smo se borili, spremljali aktivnosti občine in vsak najmanjši premik nam je poglabljal vero, da se bo šola res gradila.

Vsem se zahvaljujemo za strpnost,  razumevanje in podporo; za vztrajnost in iskanje rešitev.

Zahvala in čestitke županu dr. Petru Verliču, direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju, vsem, ki so pospešili projekt nove šole in začeli z gradnjo.

Srečno rasti nova podružnična šola Polica!

 

Utrinki s prireditve (vir: http://grosuplje.si/novice/slovesna-polozitev-temeljnega-kamna-za-novo-podruznicno-solo-polica.html)

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)