Dragi ljubitelji matematike, torej dragi vsi.

Verjamemo, da se je virus MATEMATIKUS dotaknil prav vseh in da smo zdaj vsi okuženi z navdušenjem za matematiko. To je med drugim pokazala tudi rešitev matematične uganke: vsi prebivalci Grosupljega so bili z virusom okuženi v 7 dneh, polovica od njih pa je bila z virusom okužena en dan prej, torej v 6 dneh. Veliko se vas je dokopalo do pravilne rešitve (verjetno na podlagi lastnih izkušenj), izžrebana pa je bila naša učiteljica športa: MAJA ŠKERJANEC! Čestitke!

Veseli smo, da ste pri reševanju ugank sodelovali vsi družinski člani, učitelji drugih predmetov, iz zaupnih virov smo izvedeli, da so uganko reševali celo dijaki neke srednje šole. Bravo, tako se dela!

Zdaj, ko smo vsi veselo okuženi, vam želimo, da še naprej uživate v matematiki; odkrivajte njen svet, poln lepote, skrivnosti, zanimivosti; naj vas prevzame in izzove; ne bojte se problemov, matematika nas vendar uči, da za vsak problem obstaja rešitev. Poiščite jo in čisto nič hudega, če vmes naredite kakšno napako. Iz tega se največ naučimo.

Naša inteligenca se sicer zaključuje, ampak: matematika je vsepovsod okrog nas, tako da je tudi v prihodnje gotovo ne bo primanjkovalo.

Vsem se zahvaljujemo, ker ste se pustili okužiti z virusom MATEMATIKUSOM. V čast nam je, da smo skupaj širili virus MATEMATIKUS tudi onkraj naših meja – v Italijo, Grčijo in Latvijo.

Zdaj pa je čas, da štafetno paličico predamo naprej – GLASBENI INTELIGENCI. Zato še zadnjič prisluhnimo himni naše inteligence. Da jo boste lahko tudi sami prepevali, prilagamo še besedilo.

Širjenje MATEMATIKUSA

 

 

 

 

 

(Skupno 531 obiskov, današnjih obiskov 1)