Starše učencev 3. c, 3. p in 3. o obveščamo, da smo srečno prispeli v CŠOD Burja v Sečo.

Lepo vas pozdravljamo.

1. in 2. dan

Učenci 3. c, o in p razreda so po ponedeljkovem prihodu v CŠOD Burja najprej spoznali morsko okolico, njene značilnosti in prebivalce. Na bazenu smo učitelji plavanja preverili njihove plavalne sposobnosti in jih razporedili v plavalne skupine, te so Biseri, Najhitrejši, Morski psi, Banana U-Na-Na, Diamanti in Real. Po naši prvi večerji smo se odpravili na sladoled v Lucijo.

Drugi dan se je začel z budnico. Po okusnem zajtrku smo pripravili plavalno opremo in se odpravili na bazen, kjer so učenci urili svoje plavalne veščine. Spoznali smo tudi park Forma Viva in postali pravi fotografi, iz blaga smo si sešili čarobne dišavne blazinice ter ob morju brali svoje najljubše pravljice. Večer smo ob zvokih vetra in dežnih kapljah zaključili z ogledom filma. Po ogledu filma so učenci polni novih doživetij zaspali.  Danes pa že stopamo novim morskim izzivom naproti…

3. in 4. dan

Sreda se je začela z glasbeno budnico in nadaljevala z okusnim zajtrkom. Nato so se na bazenu učenci naučili skakati na glavo, gledati pod vodo, so pa tudi tekmovali v plavanju pod vodo. Spoznali so značilnosti solin in predelavo soli, dan pa smo zaključili z večernim pohodom z lučkami po prelepem polotoku Seča.

Četrtkov dan je bil namenjen ročnim spretnostim. Učenci so si sami sešili čarobne vrečke s sivko in žajblom. Moč čarobnih vrečk so preizkusili z reševanjem nalog ob morju, bili so zelo uspešni. Na bazenu so pilili še zadnje zavesljaje pred petkovim testiranje za plavalne konjičke in delfinčke. Po dobri večerji smo imeli še zaključni žur. Na sončno petkovo jutro hitimo s pakiranjem, čaka pa nas tudi še sladoled in podleitev plavalnih dosežkov.

(Skupno 710 obiskov, današnjih obiskov 2)