7. februarja smo s kulturnim programom obeležili Prešernov dan – slovenski kulturni praznik. S pesmijo Srečka Nierdorferja Jura kultura so nam Zala, Teodor, Lila, Gaber in Nina na šaljiv in hudomušen način povedali, kaj vse je kultura in da le-ta ne pozna meja.

Kultura je sladoled in da nanj v vrsti počakaš,   
kultura je kahla in da v njo se pokakaš.

Vendar kultura je mnogo več. Je pesem, ples, je zgodba in slika, nasmeh, lepa beseda. Je spomin, spoštovanje, tradicija, druženje. Je lepo vedenje.

Julija in Izak sta nas preko dialoga popeljala v čas Prešernovega rojstva, njegovega pesniškega ustvarjanja in do petindvajsetih črk, ki zapišejo toliko besed. Lepih in manj lepih. In takih, ki jih uporabljajo le še nekateri stari ljudje predvsem v svojem domačem okolju: aštržle, šlinge, žesl, antla, kosen.

Kulturni program so popestrili tudi učenci iz vseh razredov naše šole in s tem obogatili vsakega izmed nas. Bilo je lepo.

Ob koncu nas je nagovorila tudi vodja šole Marija Podvršič. Zahvalila se nam je za lep kulturni program in nas povabila, da na praznik obiščemo katero izmed kulturnih ustanov, ki na stežaj odprejo svoja vrata.

                                                                                                             Ksenija Kovačec Marin

(Skupno 446 obiskov, današnjih obiskov 1)