»Dekle s svetlimi očmi! Enake tebi ni; gori, gorelo bo, srce za te samo. Ah … Vso srečo ti želim, naj bo z menoj al z njim. Ne, ne. Tale zadnji verz moram spremeniti: Vso srečo ti želim, dekle, z menoj, ne z njim. Ja, takole – z menoj.«

S temi besedami se je začela prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku – Prešernovem dnevu. Prireditev so otvorili učenci 9. razreda, ki so navdušili z izvedbo celotne Zdravljice. Sledil je kviz Veliko vem o Prešernu, v katerem smo s pomočjo znanja o Prešernovem življenju in delu našli pravega Prešerna izmed treh tekmovalcev. Program je bil popestren s čudovitimi točkami, tako so nam med drugim učenci 4. razreda prikazali razvoj pisave vse od Sumercev do danes, poslušali smo recitacije Prešernovih pesmi v tujih jezikih (angleščini, nemščini, ruščini, makedonščini), pesem Strunam je učenka Hana Klavs tudi uglasbila, tako da smo se prepustili njeni izvedbi, ki nas je preprosto navdušila. Vse skupaj je popestril še šolski orkester, ki je prireditev zaključil.

Ob koncu prireditve pa smo izvedeli, da je naša učenka Lia Gerjevič postala ena izmed nagrajencev, ki so sodelovali v dobrodelnem natečaju papirnic Office&More Rišem za prijatelja. Izmed več kot 5000 prispevkov je bilo njeno delo uvrščeno na drugo mesto, tako bomo naslednje leto lahko kupili zvezek z motivom njene risbe!

Vsem želimo prijetno praznovanje slovenskega kulturnega praznika, za konec pa prilagamo še oglasni video in nekaj fotografij z današnje prireditve.

 

(Skupno 997 obiskov, današnjih obiskov 1)