1. DAN

Prvi dan v CŠOD Čebelica je minil v spoznavanju doma in okolice. Za začetek smo si uredili postelje in spoznali pravila doma. Odpravili smo se na pohod po Levstikovi poti. Ker smo bili od pohoda že pošteno izmučeni, smo po večerji in pastirskih igrah na igrišču tudi hitro zaspali. Komaj čakamo naslednje dni!

2. DAN

Drugi dan v CŠOD Čebelica smo po jutranjem zbujanju ob glasbi in zajtrku pričeli v naravi. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina se je odpravila v bližnji gozd, kjer je nabirala različne suhe veje. Nalogo smo uspešno opravili. Kajti uspelo nam je z nabranimi vejami zakuriti ogenj in se preizkusili v peki prigrizka na palici ob ognju. Druga skupina se je odpravila do idiličnega potočka v vasi Čatež. Tam smo se preizkusili v vlogi malih raziskovalcev. S pomočjo cedila in kadičke smo iskali potočne živali in jih potem v naravi ob sedenju na blazini tudi narisali. Popoldne so nas čakale naravoslovne igre in gradnja kmetijskih poslopij iz lesenih gradnikov. Spoznali smo, da lahko pobarvanko pobarvamo tudi brez barvic. Barve so bile travniške rastline. Zvečer smo imeli na programu zabavni večer v diskoteki “Čebulica”, kjer so se učenci po sobah predstavili s svojo izbrano točko. Sledila je nepozabna zabava. Veseli in prijetno utrujeni smo se ob pravljici zazibali v sanje. Mirno smo prespali noč in se zjutraj zbudili v pričakovanju novega dne.

3. DAN

In prišla je sreda, ko smo bivanje v domu Čebelica počasi zaključili. V dopoldanskem času smo se preizkusili v lovu na lisico in opazovanju travniških živali. Trije dnevi so prehitro minili. Bilo je zelo poučno, polno zanimivih dogodivščin.

(Skupno 676 obiskov, današnjih obiskov 1)