V torek, 30. 5. 2023, smo se petošolci s šole Polica s kolesi odpravili v Grosuplje.

Vzeli smo malico, se obuli in se odpravili na pot. Do Grosuplja pot ni bila težka, saj je šlo večinoma navzdol. Spomnili smo se vseh pravil pri kolesarjenju. Brez težav smo vozili v krožnem križišču in bili pozorni na semafor na Ljubljanski cesti.

Prvi postanek je bil v Mestni knjižnici Grosuplje, kjer nas je sprejela prijazna gospa knjižničarka. Popeljala nas je po knjižnici, spoznali smo različne oddelke, potem pa smo vstopili tudi v Koščakovo hišo. Včasih je bila v njej knjižnica, ob našem obisku pa nas je presenetila dobro ohranjena dnevna soba, v kateri organizirajo tudi poroke.

Prečkali smo Adamičevo cesto in opazovali, kako brnijo stroji. Delavci so cesto prekopavali in polagali cevi. Ustavili smo se blizu železniške postaje, se okrepčali in si privoščili sladoled, potem pa se odpeljali do matične šole v Brinju in si jo ogledali. Drugo leto bomo postali šestošolci, zato smo se veselili, ko smo videli, kje bomo telovadili, jedli, se učili in spletali prijateljske vezi.

V knjižnici nas je pozdravila knjižničarka Polona,  gospa ravnateljica pa nam je povedala, da jo zelo veseli, da se bomo naslednje leto pogosteje videvali.

Čakal nas je še povratek na Polico. Takrat smo šele začutili težo tega dne. Grizli smo v klanec po gozdni poti, se potili. Če smo bili prej zgovorni, smo sedaj utihnili. Vsak je moral opraviti svoje delo, nekateri so vrteli pedala celo pot navzgor, drugi so občasno potiskali kolo ob sebi. Zmogli pa smo vsi!

Utrujeni, prepoteni, zadihani, a zelo zadovoljni smo se v šoli usedli h kosilu. Z užitkom smo ga pojedli!

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)