»Kaj so danes učenci v CŠOD Štrk največkrat vprašali?« Da se ne boste preveč mučili – vprašanje je bilo: »Učiteljica, a bi lahko še malo ostali tukaj?« Če bi bili tukaj z nami, bi vedeli, kaj je razlog za to. Dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo in učitelji, ki jih izvajajo, so res dobri. Vsak dan je zanimiv in nekaj posebnega. Danes  je 6. c odšel raziskovat mlako in si pogledat Ptujsko jezero, 6. a pa je imel na programu športno plezanje in orientacijski tek. Popoldne smo še zadnjič zamenjali aktivnosti raziskovanja vremena, kurentov ter lokostrelstva.

Prosti čas je bil danes namenjen vajam za večerno predstavitev sob. Po večerji so se učenci uredili in prišli v telovadnico, kjer nas je čakal zanimiv program. Vsaka soba se je predstavila z zanimivo točko – videli smo komedijante, glasbenike, športnike in ostale vrste umetnikov in ustvarjalcev. Po krasni končni točki, ko nam je Iva zapela Ne bodi kot drugi, je na sceno prišla DJ Nataša, ki je vrtela glasbo po okusu otrok. Bil je spet lep dan in jutri nas čaka še zadnji tukaj.

 

Po dobrem spancu in okusnem zajtrku smo se danes odpravili peš proti Dornavi. Tam smo se spoznali s kobilo Bjork, ki smo jo lahko jahali. Druga skupina si je šla ogledat najlepši ravninski baročni dvorec Dornava. Pohod je bil dolg, a zelo prijeten in imeli smo veliko časa za pogovor. Popoldne so sledile delavnice, kjer smo se pomerili v lokostrelstvu, spoznavali vremenske pojave in kurente. Nato pa še eno lepo doživetje – ‘šmorn’ za večerjo. Ko smo učitelji vprašali, kdo bi še malo ‘šmorna’, je veliko število učencev dvignilo roko – dokaz na sliki. Vsak večer zaključimo z glasbo, družabnimi igrami in druženjem v skupnih prostorih. Vse lepo pozdravljamo in pošiljamo nekaj slik.

 

 

Danes smo se zbudili v zasneženo jutro. Začeli smo ga, kot se spodobi, torej s športom. Nato je del učencev odšel na zimski pohod do Ptujskega jezera, drugi del pa se je posvetil športu, in sicer plezanju in orientacijskemu teku.

Po odličnem kosilu so učenci priredili mini tekmo v kepanju in ugotovili, da so ravno prav stari za tovrstno početje. Trenutno potekajo popoldanske delavnice, zvečer pa se bomo – tako kot včeraj – zbrali v skupnem prostoru in prepevali ter tako zaključili dan. Imamo se lepo, za dokaz prilagamo slike.

 

 

Komaj smo jo dočakali – ŽVN namreč – in kar malo smo bili nevoščljivi 6. b, saj so bili  na Ptujskem polju že pred mesecem dni. A tudi 6. a in 6. c sta danes, skupaj z učiteljicami Sabino, Urško in Matejo odrinili na severovzhod naše prelepe deželice.

Kovčke, potovalke in torbe smo zložili v avtobus, pomahali staršem in se odpeljali. Bilo je skoraj čarobno, saj so nas pospremile prve snežinke letos. Pot se ne bi mogla začeti lepše kot z glasbo. Dan in Filip sta ogrela strune na ukulelah in dve uri vožnje sta minili kot bi mignil. V CŠOD Štrk so nas lepo sprejeli, nam postregli s slastnim kosilom, nato pa smo šli raziskovat naravo. Pri tem nas nista motila niti mraz niti megla. Sledili sta delavnici v učilnici, zdaj pa že komaj čakamo na slastno večerjo, katere vonj nas že vabi v jedilnico. Danes za pokušino prvih nekaj slik, jutri pa se spet oglasimo.

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)