9. TEDEN

9. teden je minil malo drugače. Učenci 1. – 3. razreda so se že vrnili v šolske klopi, medtem ko ste učenci 4. in 5. razreda še vedno doma. Nekateri ste malo bolj veseli, nekateri malo manj, ni pa to vplivalo na vaše delo od doma. Sodeč po fotografijah ste bili kar zelo aktivni. Na naravoslovnem dnevu ste ponovili, kaj je zdrav način življenja in se poigrali s hrano na krožniku. Upam, da vam je šla v slast, tudi če je bolj zelena. Napisali ste čudovite pesmi o pomladi in jih opremili z lepimi ilustracijami. Nekateri pa ste porisali tudi kamenje in ga uporabili za balinanje. Skratka, ni vam bilo dolgčas. Hm, le kaj imajo učiteljice pripravljeno za vas v prihodnjem tednu…

8. TEDEN

Mineva zadnji teden preden se nekateri izmed naših učencev vračajo v šolo. Tokrat so učenci 2. razreda spoznavali svoj domači kraj in izdelali zanj zelo zanimive makete. V 3. razredu so se učenci poigravali s semeni in ustvarili čudovite lepljenke. V 4. razredu pa so združili igro z likovno umetnostjo in s pomočjo igralne kocke narisali abstraktne portrete, ki spominjajo na dela Pabla Picassa. Najbolj zahtevno nalogo so pa imeli ta teden učenci 5. razreda, ki so izdelali takšne in drugačne avtomobile. Kako jim je to uspelo, si lahko pogledate na spodnjih fotografijah.

7. TEDEN

Pa je le prišel dan, ko se lahko vrnemo nazaj! Že v ponedeljek bo za učitelje in učence svoja vrata odprla gospa POŠ Polica. Zagotovo se tega že vsi zelo veselimo in nestrpno pričakujemo. Vse bo drugače in čaka nas en kup omejitev, ampak mi smo isti, znamo stopiti skupaj in se bomo brez problemov podali novim izzivom naproti. Prešnji teden ste bili predvsem zelo ustvarjalni, saj ste nam poslali veliko fotografij zelo lepih, zanimivih, unikatnih in natančno izdelanih izdelkov. Dokazali ste nam, da doma niste izgubili svoje kreativnosti in domišljije. Drugi teden nam ju boste pa pokazali spet v šoli. Se vidimo!

6. TEDEN

O, ja, te počitnice so nam res pasale, kajne? No, pred počitnicami ste bili pa še kako aktivni. V sklopu naravoslovnih dni ste nekateri spoznavali rastline, drugi očistili svoj okoliš, tretji pa ste imeli športni dan in se odpravili na pohod. V vsem tem času doma smo vsi postali boljši računalničarji in se naučili kar nekaj računalniških trikov, med drugim ste prvošolčki odkrili risanje z računalniškim programom Slikar. Slikali pa niste samo z računalniško miško, temveč tudi s kavo. Z barvicami pa ste odlično ujeli domačo lončnico. Nekateri ste si izdelali didaktičen material, ki vam bo prišel prav v prihodnje in vam utrdil usvojeno znanje. Tudi v tem tednu pa ni manjkalo niti pekovskih dobrot in pomoči pri kuhinjskih opravilih. Bravo, učenci!

5. TEDEN

Dragi učenci in starši,

vemo, da ste nekateri že precej utrujeni od dvojnega dela, nekateri uživate na polno s svojimi družinami, spet drugi čutite, da nimate kančka zasebnosti več. Mi vas skušamo razumeti in vam pomagamo, mislimo na vas in si vsi že zelo želimo nazaj v šolo. Ste pa zelo pogumni in profesionalni, da na vaših poslanih fotografijah tega sploh ni opaziti. Tudi 5. teden nam je prinesel veliko zanimivih aktivnosti, čudovitih izdelkov in novih posnetkov, fotografij, ki so nas nasmejale. Učenci ste spet pridno pekli, kuhali, kosili travo, vrtali v stene, barvali ograje, kolesarili, se potepali po gozdu in še in še.

Vsem tistim, ki ste v tem času doma praznovali rojstni dan, želimo VSE NAJBOLJŠE! Upamo, da ste vseeno lepo praznovali in pihali svečko s prijatelji preko ekranov. Predvsem pa nas zelo veseli, da se (kot je lepo razvidno iz teh fotografij) v družini zelo dobro razumete, sodelujete in si bratje in sestre med seboj pomagate. Le tako naprej, mi smo v mislih z vami!

4. TEDEN

Tudi v 4. tednu nam na Polici ni bilo dolgčas. Preživeli smo drugačne, vendar lepe velikonočne praznike in temu primerno ustvarili same čudovite izdelke. Na fotografijah si lahko ogledate razna velikonočna jajčka, zajčke, pa tudi porisane majčke in mavrično okrašena okna. Vreme nas je presenetilo in nam dalo priložnost skakati po lužah, veliko učencev pa je tudi ta teden pomagalo pri kmečkih in hišnih opravilih. Razgibali smo se na športnih dnevih ter popestrili dneve z igranjem družabnih iger. Seveda pa niso manjkale niti slastne velikonočne dobrote, ki so jih tudi tokrat učenci sami pripravili. Lep topel pozdrav iz karantene prav vsem in komaj čakamo, kaj novega boste za nas pripravili ta teden.

1. – 3. TEDEN

Učitelji s Police redno spremljamo svoje učence v karanteni in smo sedaj zbrali fotografije prvih treh tednov. Želimo si, da se sošolci in sošolke vidijo medseboj, pa čeprav samo preko računalniških ekranov, zato objavljamo nekaj utrinkov iz njihovega vsakdana. Učenci pridno delajo za šolo – izdelujejo razne izdelke, pišejo, rišejo, računajo, pojejo in plešejo (učiteljice za glasbo imajo lahko vsak dan svoj koncert) ter se razgibavajo. Poleg vsega šolskega dela so poprijeli tudi za delo doma – v hiši in v njeni okolici. Učenci kuhajo, pečejo, pripravljajo in pospravljajo, belijo, žagajo in zlagajo drva, prekopavajo, sadijo in še bi lahko naštevali. Vsaj enkrat na teden pa se srečajo tudi na razrednih konferencah. Vsi se med sabo neznansko pogrešamo in se že veselimo fotografij iz naslednjega tedna.

(Skupno 749 obiskov, današnjih obiskov 1)