V četrtek, 25. 4. 2019, so nas obiskali člani Rdečega križa. V šolo Polica so prišli tudi učenci in učitelji drugih šol iz okolice Grosuplja. Člani Rdečega križa so s seboj prinesli lutke za oživljanje, povoje, defibrilatorje … Na začetku smo vadili postopke oživljanja na luki odraslega človeka, nato pa še na lutki dojenčka. Potem so nam postavljali različna vprašanja, na katere smo odgovarjali. Za zaključek smo šli v jedilnico, kjer smo pojedli malico. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Lana, 5. p

 

V četrtek, 25. 4. 2019, je potekalo srečanje članov krožkov prve pomoči. Bilo je zelo zabavno. Prišli so učenci in učitelji iz šole Stična, Šmarje-Sap, L. Adamič in Dobrepolje. Vsi smo se zbrali v telovadnici. Člani rdečega križa so nam pokazali postopke oživljanja. Uporabljali smo tudi AED. Tudi samo smo vadili oživljanje na luki odraslega človeka in dojenčka. Bilo je veliko težje, ko sem si mislila. Dojenčka lahko masiraš samo z dvema prstoma in prsti te zelo bolijo. Na koncu smo v jedilnici pojedli malico. To srečanje mi je bilo zelo všeč in mi bo dolgo ostalo v spominu.

Zala, 5. p

 

Včeraj, 25. 4. 2019, smo imeli srečanje članov krožkov prve pomoči. Prišli so učitelji in učenci iz drugih šol. Bilo nas je 57. Razdelili smo se v skupine. Učili so nas oživljati. Člani Rdečega križa so s seboj prinesli lutke za oživljanje, defibrilatorje, povoje … Na koncu smo odgovarjali še na različna vprašanja.

Veronika, 5. p

 

V četrtek, 25. 4. 2019, smo se srečali s predstavniki Rdečega križa in člani krožkov prve pomoči iz drugih šol. Najprej smo videli, kako je potrebno oživljati odraslega človeka. Razdelili smo se v pare in potem tudi sami poskusili. Jaz in Veronika sva bili skupaj v paru. Na žalost nisva mogli uporabiti AED. Kljub temu nama je šlo dobro. Mene je predstavnik Rdečega križa pohvalil. Zelo sem bila ponosna. Potem smo oživljali se lutko dojenčka. To je bilo veliko težje. Dojenčka smo morali ves čas držati za glavo. Upam, da se bo takšno srečanje še kdaj zgodilo, saj sem zelo uživala.

Julija, 5. p

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)