V soboto, 23. 3. 2019, smo učitelji OŠ Brinje Grosuplje v avstrijski Gradec peljali učence, ki obiskujejo neobvezni ali obvezni šolski predmet nemščina. Iz Grosuplja nas je pot peljala mimo Ljubljane proti Mariboru ter naprej proti avstrijski štajerski.  V dopoldanskih urah smo prispeli v kraj Riegesburg, kjer se nahaja tovarna čokolade Zotter. Najprej so nam preko kratkega predstavitvenega filma predstavili njihovo družinsko in poslovno zgodbo. Nato pa smo odšli v tovarno, kjer smo lahko, ne boste verjeli, poskusili prav vse, od sestavin, surovih čokolad, kakavov, vroče čokolade, čokoladnih bonbonov in še in še. Verjemite, tudi največji čokoladni sladokusci so pred odhodom iz tovarne dejali, da imajo čokolade za nekaj dni dovolj. »Posladkani« z okusnimi čokoladami, smo se sprehodili skozi živalski vrt, ki ga je družina Zotter uredila v bližini tovarne. Tu smo si živali ogledali, nekatere pa smo lahko tudi pobožali. Nekaj prostega časa so učenci preživeli tudi na igralih.

V nadaljevanju smo se z avtobusom odpravili v avstrijsko štajersko prestolnico Gradec oz. Graz. Skozi Gradec se vije reka Mura. Nekako deli staro mestno jedro z novejšim delom. Poleg klasičnih mostov oba bregova povezuje Otok na Muri.

V mestu smo si poleg Otoka ogledali nekaj znamenitosti, se z vzpenjačo povzpeli na grajski grič, tam uživali v čudovitem razgledu ter se po znamenitih ruskih stopnicah, vklesanih v živo skalo, zopet vrnili v mesto.

V mestu nas je čakal avtobus, ki nas je v večernih urah varno pripeljal nazaj v Grosuplje. 

(Skupno 455 obiskov, današnjih obiskov 1)