V torek, 12. 2. 2019, smo imeli učenci 3. a tehniški dan. Delali smo: pokalice, vrtavke, brenkalo, skrivno pisavo, poskus s frnikolami, pihali smo v flaše, zunaj kričali v knjigo in še in še. Najbolj mi je bilo všeč izdelovanje kalejdoskopov. Pokalice so pokale od veselja, frnikole letele po tleh. Vrtavke so se vrtele. Potrebovali smo zelo veliko pripomočkov. Šli smo v plesno dvorano preizkušat svetilke in kričali smo od veselja. To je za danes vse.

Današnji tehniški dan je bil zelo dober. Vedno ga bom imel v spominu. Rad imam poskuse. Tako sem se zabaval, da sem pozabil, da sem v šoli. Delali smo: vrtavke, kalejdoskope in pokalice ter ostale poskuse. Kaj bi bilo lahko bolje od tega dne? Eureka, že vem! Bolje bi bilo, če bi lahko šli v kino. Dobro sem se imel. Najbolj so mi bili všeč poskusi s svetlobo.

Danes sem se imela lepo. Delali smo poskuse. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali kalejdoskope. Naredila sem svojega. Potrebovala sem: tri majhna stekla, lepilni trak, peki papir, prozorno plastiko in okraske. Naredila sem vrtavko. Pobarvala sem jo v barvi mavrice. Gledala sem skozi tri prave kupljene kalejdoskope. Ni mi bilo všeč, ko so se vsi drli, ampak kljub temu komaj čakam na naslednji tehniški dan.

Naučil sem se zelo veliko novih stvari, kot je: kaj je kalejdoskop, pokalica in še in še. Naredili smo veliko kulskih stvari. Imel sem se super. Od začetka se mi je zdelo zelo težko, ampak začeli smo in ni mi bilo več težko. Šli smo v plesno telovadnico in preizkusili zelo dober preizkus.

Danes sem se imel zelo lepo. Najbolj me je navdušil kalejdoskop. Ni bilo pa samo to dobro. Navdušile so me tudi: pokalice, vrtavke, skrivna pisava, odboj svetlobe … Najboljše mi je bilo, ko smo delali kalejdoskope.

Pri tehniškem dnevu mi je bil najbolj všeč kalejdoskop, saj se barve in oblike spreminjajo. Gledali smo sence, ko je bila prižgana lučka. Ko nam je učiteljica Helena razložila, mi je bilo še težko, a potem mi je pomagala in mi je bilo lažje.

Danes sem se imela super! Imeli smo zelo različne poskuse zahvaljujoč naši učiteljici Heleni. Najboljši poskus mi je bil tisti, ko smo delali kalejdoskop. Naučila sem se, da blago duši zvok. Najbolj smešno je bilo, ko mi ni v prvo uspelo narediti pokalice. Naučila sem se tudi, da če si pomagamo, je vse lažje. Pa končno sem se naučila pravilno napisati kalejdoskop. Ta dan je bil moj najboljši.

(Skupno 448 obiskov, današnjih obiskov 1)