Naša šola se je vključila v projekt ˝Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah˝, katerega naročnik je Ministrstvo za infrastrukturo. Dejavnosti, vezane na projekt, se bodo izvajale v septembru 2019, in sicer v času Evropskega tedna mobilnosti od 16. 9. do 22. 9. 2019.

Namen aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi je spodbuditi osnovnošolce, da prihajajo v šolo na aktiven, trajnosten način (peš, s kolesom, s skiroji, z javnimi prevoznimi sredstvi…) – izmed naštetih spodbujamo predvsem pešačenje.

Cilj aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi je sprememba potovalnih navad v smeri trajnostne mobilnosti, zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici šol, zmanjševanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja otrok, krepitev zdravja otrok. Naš cilj je povečati prihode otrok v šolo na trajnosten način za 7 % glede na izhodiščno vrednost.

Na osebno mobilnost otrok vplivajo osebnostne in socialne lastnosti otrok ter prostorsko-okoljske lastnosti okolice bivanja. Aktiven življenjski slog otrok spodbujamo v šoli, a precejšen vpliv na otrokovo mobilnost in razvijanje zdravih navad imate vi, starši, zato vas pozivamo, da nas podprete in trajnostno delujete tudi sami.

V tednu mobilnosti si želimo, da bi čim več naših učencev v šolo prihajalo peš. Ker se zavedamo, da živimo v hitrem tempu in da nam vsem primanjkuje časa, smo se na ravni šole dogovorili, da otroci v tem tednu pridejo peš vsaj od parkirišča pri tržnici oz. pri strelišču oz. od začetka Slomškove ulice. Vse naštete poti so v območju umirjenega prometa. 

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)