4. DAN

Četrti dan so nas zjutraj nežno pobožali sončni žarki in spočiti smo se odpravili na zajtrk, nato pa na plavanje oz. k pouku.

Na bazenu so učenci opravili preizkus plavanja. Dosegli so lahko različne plavalne konjičke ali delfinčke. Preizkusili so se tudi v vzdržljivostnem plavanju, saj so morali 5 ali 10 minut plavati brez prestanka. Temu je sledila zabava – skoki v vodo, iskanje obročkov pod vodo in vodne štafetne igre.

Pri pouku so se posvetili matematiki – prikazom in preglednicam. Vse matematične naloge so bile povezane s plavanjem.

Dan smo zaključili s predstavitvijo učencev po sobah. Tretješolci so pripravili zelo zanimive in izvirne nastope. Predstavili so se s plesom, petjem, čarovniškimi triki in šalami.

 


3. DAN

Tretji dan so se tretješolci podali raziskovati Cerkno. Vsaka skupina je prejela zemljevid z nalogami. Njihova glavna naloga je bila iskanje skrivnega gesla in zbiranje štampiljk. Poiskati so morali določene znamenitosti v Cerknem, ki so bile opremljene s tablami, na katerih so bile zapisane črke gesla.

Na orientacijski poti so se ustavili tudi v muzeju, kjer so podrobno spoznali pustne šeme – Cerkljanske laufarje. Gospa v muzeju je povedala, da obstaja kar 25 pustnih likov kot so npr. »ta star«, »ta terjast«, »ta žleht« ipd. Glavna maska se imenuje »Pust«. Izvedeli so, da so vse maske ročno narejene iz naravnih materialov – iz lipovega lesa, mahu, bršljana, perja, slame, živalske kože… Vsako leto na pustni torek krajani Cerkna uprizorijo starodavni pustni običaj.

Podali so se tudi na bližnji hrib, od koder so videli center Cerkna. Izkoristili so še sončno vreme za igre na prostem.

Po kosilu je ponovno sledilo plavanje in pouk. Ker so učenci pridno plavali, so za nagrado odšli na sproščanje v jacuzzi. Pri pouku so učenci sami ustvarili in napisali svojo razglednico.

Večer je minil v znamenju plesa. Tretješolci so pripravili različne nastope za dogodek Zvezde plešejo. Plesali so lahko posamezno, v paru ali v skupini. Sodniško ekipo so sestavljali štirje strogi in zabavni učitelji.

Prijetno utrujeni so padli v postelje.

 


2. DAN

Drugi dan šole v naravi se je pričel z budnico učiteljic ob 7.30. Učenci so se odpravili na okusen in raznovrsten zajtrk, učiteljice pa so medtem ocenile, kako so učenci pospravili in uredili svoje sobe.

Učenci so bili ponovno razdeljeni v dve skupini. Medtem ko je ena skupina plavala, je imela druga skupina pouk, nato pa sta se skupini zamenjali.

Na bazenu so učenci vadili različne plavalne tehnike, se igrali vodne igre, skakali v vodo, se potapljali in izvedli potopljeni vlak.

Pri pouku so se učili o orientaciji in izdelali svoj kompas ter spoznali Cerkno in značilne pustne maske – laufarje.

Sledilo je slastno kosilo in po kosilu sprehod po Cerknem. Na prostem so se še igrali igro Dan in noč in druge elementarne igre.

Popoldne je ponovno sledil pouk in plavanje, nato pa so komaj dočakali večerjo. Po večerji so se tretješolci zabavali v dvorani nad bazenom, imeli so zabavni večer »English night« (angleški večer).

Po napornem in zanimivem dnevu so učenci hitro in sladko zaspali.

 


1. DAN

Učenci tretjega razreda so danes preživeli prvi dan plavalne šole v naravi v Hotelu Cerkno. Takoj ob prihodu v Cerkno so se razvrstili po sobah in jih poimenovali. V hotelu v sobah sedaj domujejo Vulkani, Super plavalci, Goodi, Delfinčki itd.

Po obilnem in dobrem kosilu so se razdelili v dve skupini. Ena skupina ješla najprej na plavanje, druga pa je imela pouk. Nato sta se skupini zamenjali.

Na bazenu so učitelji plavanja preverili, kako dobro znajo plavati učenci in jih glede na stopnjo znanja razvrstili v plavalne skupine.

Pri pouku so vsi učenci prejeli delovni zvezek, ki smo ga posebej za šolo v naravi sestavile učiteljice, ga prelistali in rešili nekaj nalog.

Sledila je večerja, nato pa zabaven spoznavni večer.

 

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)