Tretji dan so se tretješolci podali raziskovati Cerkno. Vsaka skupina je prejela zemljevid z nalogami. Njihova glavna naloga je bila iskanje skrivnega gesla in zbiranje štampiljk. Poiskati so morali določene znamenitosti v Cerknem, ki so bile opremljene s tablami, na katerih so bile zapisane črke gesla.

Na orientacijski poti so se ustavili tudi v muzeju, kjer so podrobno spoznali pustne šeme – Cerkljanske laufarje. Gospa v muzeju je povedala, da obstaja kar 25 pustnih likov kot so npr. »ta star«, »ta terjast«, »ta žleht« ipd. Glavna maska se imenuje »Pust«. Izvedeli so, da so vse maske ročno narejene iz naravnih materialov – iz lipovega lesa, mahu, bršljana, perja, slame, živalske kože… Vsako leto na pustni torek krajani Cerkna uprizorijo starodavni pustni običaj.

Podali so se tudi na bližnji hrib, od koder so videli center Cerkna. Izkoristili so še sončno vreme za igre na prostem.

Po kosilu je ponovno sledilo plavanje in pouk. Ker so učenci pridno plavali, so za nagrado odšli na sproščanje v jacuzzi. Pri pouku so učenci sami ustvarili in napisali svojo razglednico.

Večer je minil v znamenju plesa. Tretješolci so pripravili različne nastope za dogodek Zvezde plešejo. Plesali so lahko posamezno, v paru ali v skupini. Sodniško ekipo so sestavljali štirje strogi in zabavni učitelji.

Prijetno utrujeni so padli v postelje.

rbt
(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)