Pa smo dočakali naše letošnje ŽVN. Polni pričakovanj in navdušenja smo se odpeljali v Dom Ušte nad Moravčami. Po prihodu smo zapeli našemu slavljencu in se pozabavali. Nato smo se s prtljago odpravili do naših sobic, kjer smo se udobno namestili in se pripravili na popoldanske dejavnosti. Otroci so se z lupami in lončki podali na raziskovanje travnika in odkrivali rastline in živali. Po skupinah smo tekmovali v travniški tomboli. Vsi so se odlično izkazali. Zabavali smo se na igralih vse do prihoda gospoda Sandija, ki nas je popeljal s kočijo in nam razkazal ranč. Lačne trebuščke smo napolnili s hrenovkami, ki smo jih spekli kar sami, poleg pa smo dobili tudi okusen domač kruh. Več pa si lahko ogledate na fotografijah. Ob pravljici in umirjeni glasbi smo se potopili v sladke sanje.

Utrinki 1.b ŽVN, 2. dan

Današnji dan je bil v znamenju pohoda na Pivkelj, kjer smo dokazali, da smo pravi pohodniki. Po zasluženem kosilu smo imeli rokodelske delavnice, ki so jih za nas pripravile prijazne gospe. Otroci so se urili v ročnih spretnostih in ustvarili vsak svojega mucka. Zadnja dejavnost, ki so jo otroci nestrpno čakali cel dan, pa je bila ježa konjev na bližnjem ranču. Po večerni osvežitvi in večerji smo si zaslužili filmski večer.

Utrinki 1.b ŽVN 3. dan

Po naspani noči smo dan začeli aktivno z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo pospravili prtljago, nato pa se odpravili do bližnje vasi, kjer nam je prijazen domačin predstavil skalo s fosili školjk. Osvežili smo se z domačim sokom vrtnice ter bezga. Še malo se poigramo, nato nas čaka kosilo ter odhod nazaj proti domu. Se vidimo kmalu!

(Skupno 307 obiskov, današnjih obiskov 1)